Winter-reflektioner

 Indiska har många prisvärda sommarklänningar just nuKlänning med hagelmönster?
[Foto: Hemmakatten]

Onsdagen har bjudit på en riktig Winter-dag och ingen är mer nöjd än jag. På väg till ett möte under eftermiddagen ser jag ingen mindre än Kommissarie Winter i egen hög person, dvs skådespelaren Johan Gry. Lång, snygg och välklädd i verkligheten, precis som i den första tv-serieomgången om Göteborgspolisen. Och precis som en man ska vara. Han är för sjutton kommissarie Winter! Måste säga att den nya omgången av tv-serien inte riktigt håller måttet enligt min smak. Krepper gör vad han kan men det räcker inte. Längtar efter Gry. Inte bara för hans utstrålnings skull, utan framför allt för hans fingertoppskänsliga gestalning av Åke Edwardsons romanfigur. Han gör det fenomenalt.

Gry satt en 1.5 meter från mig på bussen och jag fick hålla mig för att inte utbrista: Kom tillbaka Winter! Men jag lade band på mig själv. Vill ju inte verka som om jag är en galen groupie. Hmmm.

Som ett annat Winter-tecken började det snöa och hagla bitvis idag. Himlen var så där Göteborgsgrå som den bara kan vara i den här fantastiska staden på Västkusten. Men jag gillar det. Och jag tog det som ett tecken. Och för att söka skydd undan hagelfallet. Efter mötet styrdes stegen därför mot kommissariens, tillika mitt, favoritkafé - klassikern Ahlströms konditori. Efter en stärkande kopp French Earl Gry ryckte det i shoppingnerven och en söt sommarklänning från Indiska fick följa med hem. Allt för att motverka vinterkänningarna idag. Men klänningens mönster märker jag nu är obehagligt likt små hagelkulor...Tänk vad det undermedvetna spelar en spratt ibland.

Ikväll blir det med största sannolikhet ett välgjort avsnitt med den riktiga kommissarie Winter. Tack och lov för DVD-boxar! Då kan man njuta av Winter - och Johan Gry - året om...

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0