The Good Wife

Julianna Margulies i The Good WifeStart i TV4 idag
[Foto: IMDb.com]

Idag börjar en ny amerikansk tv-serie i TV4 som lockar mig till tittande. Det handlar om en framgångsrik åklagare [Chris Noth] som åker dit i en sexhärva och hamnar i fängelse. Då får hans fru Alicia Florrick [Julianna Margulies] ta steget fram och återuppta sin karriär som advokat. Hon får ta hand om familjens heder och försörjning och hålla huvudet högt i mediastormen. Det visar sig att det är precis rätt drag för Alicia som har en urkraft inom sig och är en väldigt skicklig försvarsadvokat. Om det var hon som fruktade omgivningen innan är det deras tur att ta sig i akt nu.

De korta trailers som har visats inför seriestarten bådar gott. Jag gillar den här typen av miljö, advokatfirmor och rättegångsscener samt när det fokuserar på en kvinnlig karriärist som slåss med gott hjärta och klokt huvud. Julianna Margulies har för mig varit anonym sedan sin roll som sjuksköterska i ER - Cityakuten för många år sedan. Men jag minns väl att hon hade George Clooney till läkarpojkvän. Lyllos! Ska bli kul att se om hon kan ge den här kvinnokaraktären kött och blod. Chris Noth känner vi senast som Mr Big i serien och filmen Sex and the City

The Good Wife har lockat storpublik i USA och vunnit priser, bl.a. en Golden Globe till Margulies som bästa skådespelerska i dramaserie för tv. Jag ser fram emot att följa den här serien. Hoppas att den håller vad den lovar! Den sänds i alla fall under tisdagar kl 21.00 i TV4.

Julianna Margulies som försvarsadvokat i The Good WifeChris Noth, inte så Big längre
[Foto: IMDb.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0