Dags för CSI

Crime Scene Investigation säsongstart ikväll
[Foto: Hemmakatten]

Ikväll är det dags att bänka sig och slå på kanal 5, kl 21.00. Det är säsongsstart för CSI, en av mina kriminalfavoriter. Kanske blir det din också? Med tv-rutan som filter känns det inte alls makabert att följa med de både begåvade och snygga kriminalteknikerna när de rotar runt i ruttnande lik eller besöker blodnedstänkta brottsplatser.

CSI - Crime Scene Investigations - utspelas i Las Vegas. Det är originalserien och den CSI som jag gillar bäst, men det känns tomt nu utan Gil Grissom [William Petersen]. Han har varit med sedan starten 2001 och med honom som ledare för CSI-teamet i Nevada glödde tv-rutan lite extra starkt och serien fick ett filosoferande och mer empatiskt drag. Detta saknas med Laurence Fishburne som ersättare även om han gör det bra på sitt sätt, med viss humor och nybörjarcharm. Några originalkaraktärer finns dock kvar och tur är väl det, dessa är stommen i CSI:s storhet: Nick Stokes, Catherine Willows, Greg Sanders. Tack för att ni är kvar!

Två spin-off serier har det blivit: CSI Miami och CSI New York. Båda serierna har sina sevärda speciella utredarpersonligheter och häftiga, ibland udda, miljöer. Inte minst utmärker sig skådespelarna David Caruso och Emily Procter i CSI Miami samt Melina Kanakaredes och Gary Sinise i CSI NY.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0