3 x Peet


[Foto: Hemmakatten, på dvd-omslag]

En amerikansk skådespelerska som bara blir bättre och bättre är Amanda Peet. Som en lyckad korsning av Julia Roberts (munnen, glimten i ögat) och Sally Fields (det näpna men samtidigt kvinnligt urstarka) har Amanda Peet sin självklara plats bland stjärnorna. Hon har charm, utstrålning och ett av de vackraste leendena på filmduken.

Peet startade sin karriär tidigt, men det egentliga stora genombrottet kom som dotter till Diane Keaton i "Something´s gotta give" (Galen i kärlek). Inledningsvis har en ung Peet en affär med Jack Nicholsons betydligt äldre rollfigur. En kortlivad historia dock efter hjärtattack i sänghalmen och Keatons rollfigur får ta över mannen. Eftervårdsbehandlingen växer sedan till kärlek. Många hysteriska scener, roligt och innerligt. Dessutom är Keanu Reeves trevlig att titta på. 

I "A lot like love" mot Ashton Kutcher visar Peet hur briljant hon spelar kaxig brud som möter kärleken. Men det tar över tio år innan det verkligen händer något. Det är humor och romantik, en oslagbar kombination. Mycket bra kemi mellan Kutcher och Peet. En söt historia om var gränsen går mellan vänskap och kärlek.

Jag blev positivt överraskad av "Love in Manhattan". En något mer nedtonad Peet, men samtidigt slagkraftig, vacker och levande. Motspelaren Dermot Mulroney lyfter sig till en bättre nivå i samspelet med Peet. En film att glädas av och gråta till. Om hur förälskelse möter döden, men hur romantiken och förmågan att ta vara på varje dag ändå gör att livet och kärleken segrar.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0