Sommarpratarna

Sommarpratarna, visas i SVT1, tisdagar.
[Sommarpratarna den 17/11. Foto: SVT]

Såg du Sommarpratarna i SVT1? Det är ett tv-program som jag verkligen har fastnat för! Går på tisdagar kl. 20.00-21.00. Här träffas en grupp människor som alla har en sak gemensamt. De har alla deltagit i radioklassikern Sommarpratarna som sänds varje år under årets varmaste månader.

Fem personer möts i varje program under en sommardag. De äter gott samtidigt som de kommenterar avsnitt ur sina sommarprogram samt pratar om delar av sitt liv. Samtalen blir väldigt personliga, närgångna och intressanta att följa. Äkta. Och det är allt mellan himmel och jord som avhandlas. Döden, förlossningsdepressioner, alkoholism, etik, tro, kärleken, föräldrar, barn - ja allt som hör livet till. Det blir spännande när så pass olika personligheter, åldrar och öden möts med sina respektive livsreferenser. Dynamiskt och stimulerande. Kan rekommenderas! Och jag njuter av de vackra sommarbilderna, och längtar till nästa år..

Programmet Sommarpratarna visas i SVT1.
[Sommarpratarna den 1/12. Foto: SVT]

Ikväll (tisd) såg jag Helena Bergström, Hans Rosling, Mustafa Can, Mia Skäringer och Kajsa Bergqvist. En höjdare! Inte bara för att Kajsas magiska VM-guld i höjdhopp på 2.02m refererades utan också för samtalets böljande karaktär och de olika ämnena som togs upp. Missa inte nästa sändning den 8 december, det näst sista avsnittet. Då blir det en minst sagt brokig skara som möts: Tomas Bodström, Liza Marklund, Bosse "Bildoktorn" Andersson och schlagervinnaren Malena Ernman.

Se kvällens avsnitt (1/12) på SVT Play.

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0