Film: Love Actually

Love Actually
[Foto: IMDb]

Ikväll visas den  moderna klassikern Love Actually från 2003. En romantisk komedi som får högsta betyg och som är en av mina absoluta favoriter. Den har allt jag begär av en toppfilm i den här genren. Humor och roliga repliker. Romantisk handling med invävd kärlek och sorg. Ett galleri av intressanta karaktärer som spelas briljant av den brittiska skådespelareliten. För vad sägs om Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson, Keira Knightly, Rowan Atkinson, Bill Nighy mfl? Dessutom Liam Neeson och Laura Linney för att representera Irland och USA.

Har du inte sett filmen innan gör det! Och har du sett filmen innan, se den igen! Den är en välbehövlig kärleks- och energiinjektion. Kan kanske inspirera till mer glädje och värme i vardagen? Handligen i Love Actually kretsar kring flera personer vars liv korsar varandras på ett eller annat sätt runt jultid. I händelsernas centrum befinner sig Hugh Grant som Storbritanniens premiärminister. Fräck i munnen, fräck i blicken. Charmig helt enkelt. Den där Grant har helt enkelt hittat urreceptet för hur en rollfigur i en romantisk komedi ska tolkas.

De flesta medverkande gör det väldigt bra men en som förtjänar att lyftas fram lite extra är Bill Nighty. Han gör en oförglömlig insats som avdankad inte helt rumsren popsångare. Kroppsspråket är obetalbart. Mest berörd blir jag dock av parrelationen som Rickman och Thompson skildrar. Hur ett strävsamt par efter många år tillsammans går på grund och försöker nå land igen. Thompson står för den starkaste scenen i hela filmen. Ledtråd Joni Mitchell.

Bänka dig 21.00 ikväll och slå på TV3.

Colin Firth medverkar i Love Actually Martine McCutcheon, Hugh Grant & Emma Thompson.
Hugh Grant & Martine McCutcheon Alan Rickman briljerar. 
[Foto: IMDb]
 

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0