Fredagsfavoriter

Mat & Dryck: Detta är en av mina favoriter under sommaren. Grillade fiskspett med en oförglömlig basilika-aioli. Brukar serveras på Käringön och det får det alltid att vattnas i munnen när man vet att middagen ska innehålla denna rätt. Det kan vara lax, långa eller annan god fisk, varvat med grönsaker som paprika, champinjoner och squash. Servera färspotatis och en fräsch sallad till och du är hemma!
 
Film: Idag har Mission Impossible - Rouge nation premiär. Det är den femte filmen och Tom Cruise spelar som vanligt IMF-agenten Ethan Hunt. 53-åriga Cruise är still going strong och ingen har väl missat att svenska Rebecca Ferguson är med. Jag gillar verkligen den här typen av filmer: välgjord action men bra skådisar, spektakulära stunts, snygga klipp, oftast bra intrig och ibland en del humor. Ska definitivt ses snart på en bio nära mig!
 
Inredning: 20-tal möter rå industrilook i en lägenhet i Stockholm. Snygga stilbrytningar som inspirerar. Fler bilder finns hos Elle Decoration. Foto: Martin Löf.
 
Mat & Dryck: Jag älskar fetaost. Kan äta det varje dag. Frivilligt. Så det här receptet från Caroline väcker min nyfikenhet och hunger. Mosad fetaost som rullas i tex gräslök. Recept här! Kanske skulle jag ha i lite creme fraiche eller gräddfil för att hålla ihop bollarna mer.
 
Inredning: Sovrumsinspiration från Gant Home. Snygga klassiska rutor på textilierna. Ny variant av huvudgavel. av kakel...Hemtrevligt är bara förnamnet. Eller blir det för mycket med kaklet?
 
Musik: Helgens artist blir Sarah Dawn Finer som jag tittade på igår under en konsert i Slottsskogen. Hon är rolig den där Finer. Skönt mellansnack mellan souliga låtar. Otroligt fin känsla och mycket hjärta från den här härliga sångerskan. Här med låten Kärleksvisan och Till Dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0