Fredagsfavoriter

Film/TV: Djävulsdansen, en serie om medberoende, har precis visats i SVT. Engagerande, brännande och insiktsfullt. En serie för väldigt många att se och lära av. Det handlar om människor som har växt upp med eller på något sätt levt med någon som har haft ett beroende (t.ex. alkohol, anorexi). Programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund leder programmet med fin hand och blandar upp precis lagom med egna erfarenheter och reflektioner. Ta chansen till en stark upplevelse. Finns att se på SVT Play fram till 6 november.
 
Mode: Zaras modekollektioner har alltid något snyggt. Jag gillar den här kedjan som har prisvärd design. Jag har framför allt hittat många basplagg genom åren; jeans, byxor, t-shirts, stickade koftor och tröjor. Jag vet att många gillar accessoarerna, framför allt brukar jag slänga ett extra öga på väskorna.
 
Inredning: Det här matrummet hittade jag på Pinterest (ursprungligen härifrån) och jag tycker att det har en härlig blandning av gammalt och nytt på ett fulsnyggt sätt. Grejerna fungerar bättre tillsammans än var och en för sig. De mossgröna stolarna är bara så fina. Ser rätt mysigt ut. Men kanske hade passat bättre i ett hus med altan och naturkontakt? Gilla?
 
Mat: Jag är svag för sötsaker, gärna hembakat om det går. Vill gärna hitta nya enkla och goda recept. Några som har mycket kreativitet och härlig känsla för matlagning är Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos som båda har deltagit i TV4:s tävling Sveriges Mästerkock. Jennie gick hela vägen till final. De bloggar nu tillsammans hos Allt om mat och bjuder på många recept och roliga inslag, bland annat lagar de mat hos Laila Bagge. Jennies Oooey gooey brownie med marshmallows, kolasås och chokkladtryffel är ett sött tips denna fredag!
 
Trädgård: Strax söder om Göteborg ligger Gunnebo Slott som kan stoltsera med ett slott och trädgård i 1700-talsprakt. Här finns lantgård, kaffehus, krog och butik. Och flertalet olika vackra trädgårdar att promenera runt i för inspiration. Under sommaren spelas här teater, till jul arrangeras julmarknad. Dags för en tur under helgen kanske för att en god fika och njuta av de välskötta planteringarna eller få tips till odlingar i köksträdgården?
 
Böcker: Under sommaren har jag plöjt igenom nästan hela Arne Dahls kriminalserie och det har varit ett rent nöje, både att läsa och att jaga böckerna i second hand-butikerna. Först ut har varit delarna om A-gruppen, en svensk polisiär specialenhet av duktiga kriminalare från hela landet som tar hand om våldsbrott av internationell art. Sedan gick jag över till fortsättningen. Delar av gamla A-gruppen bildar nu tillsammans med nytillskott från Europa specialgruppen Opcop som har just hela Europa som arbetsplats. Detta är välskrivna spännande deckare som inte bara skildrar brott på ett makalöst skickligt sätt utan också blir träffsäkra samhällsskildringar innehållandes en hel del humor men också berättigad kritik. Flertalet böcker också blivit filmatiserade som synes av bilden.
 
Musik: Sedan är det mycket trevligt att Drottningen är tillbaka. Titiyo skriver och sjunger på svenska igen. Mäktigt. Det är inte många som slår den här kvinnans coolhet och känsla i rösten. Ser fram emot albumet.
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Amanda-fotoblogg

Härliga bilder!

2014-10-12 @ 09:38:53
URL: http://amandapaulinaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0