Söndag

[Foto: Hemmakatten. Sista hyacinten tas tillvara på ljusbrickan]
 
Den här helgen blev inte som jag hade tänkt med lugn och ro, träning och annat kul. Igår tillbringade jag flera timmars väntan på akuten för att kontrollera en förmodad propp i vaden och det kändes som en långtråkig evighet som aldrig ville ta slut. Jag önskade mig ju ett friskt 2014. Lite paradoxalt då att i fredags så märkte jag en tjock knöl som värkte i vaden. Efter inrådan från sjukvårdsupplysningen åkte jag till vårdcentralen som hade öppet sent. Läkaren verkade tyvärr mest intresserad av att åka hem. Inget blodprov togs för att säkerställa om det var blodpropp eller inte, "för det är för sent nu". Jag vet att ett blodprov och koll av det inte tar många minuter... Läkaren gick till och med från jobbet innan jag var klar och överlämnade till sjuksystern att lämna över remissen. Mina frågor fick jag inga svar på. Men sjuksystern var trevlig och tyckte i alla fall det var bäst att jag använde remissen till akuten under lördagen och inte väntade till den vanliga vårdcentralen öppnade som på tisdag.
 
Någonstans kan jag ändå undra varför de inte kunde göra klart undersökningen på vårdcentralen istället för att skicka mig till akuten nästa dag? Det är ju att belasta akuten i onödan. Om inte primärvården gör sitt jobb blir det ju mycket besvärligare för alla instanser.
 
Jag kom inte hem förrän kl 23 fredag kväll, trött, hungrig och genomvåt, och då var det inte mycket kvar att hurra för den kvällen. Bara få i sig något att äta och lägga sig. Och som sagt, ett antal timmar gick åt till att bara sitta och vänta igår på akuten. Undersökning och provtagning gick på fem minuter. Resten väntan... Behövs det mer resurser till sjukvården eller? Jag blev i alla fall vänligt och professionellt bemött så alla som orkar arbeta i vården under de förutsättningnar som råder ska ha en stor eloge och ett stort tack. Usch, känner mig som en riktig gnällspik nu. Det är bara märkligt ibland hur systemet funkar.
 
OK. Slutgnällt för mig den här veckan! Allt är ändå väl. Det gäller att hålla sig i rörelse och ta Voltaren några dagar så ska allt ordna sig. Idag kändes det också mycket bättre och jag började dagen med en joggingrunda och sedan en god frukost. Och utomhus var det ljust!! Skönt att det är en extra dag ledigt den här trettondagshelgen för jag har inte riktigt hunnit landa ännu efter allt.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0