Semesterögonblick

[Foto: Hemmakatten]
 
En veckas semester på Gran Canaria bjöd på många härliga ögonblick, varmt och soligt väder (runt 22-25 grander), kilometerlånga stränder, salta bad, god mat och dryck, långa strandpromenader, färgsprakande blomster, ovanliga växter, ökenvandring, cykeltur i bergen, avkoppling och allt det där som man vill ha ut av en skön ledighet. Underbart! Orten Playa del Ingles har verkligen en strand som heter duga. Flera kilometer lång samt en fyra kvadratkilometer öken mellan Playa del Ingels och systerorten Maspalomas (som synes ovan). Vi gick igenom i princip varje dag. Det var rejäl träning för benen att ta sig upp och ner bland de kulliga sanddynorna. Men vad gör man inte för att känna värmen?! ;) Här kommer några första bilder. Jag fotograferade en hel del (understatement) och nu är det dags att visa!
 
[Foto: Hemmakatten]

La Duna Maspalomas är ett naturskyddat område med ett rikt fågelliv. Här finns ett långt promedstråk längs en för perioden uttorkad skyddad flodfåra som går genom flera av stadens kvarter kantad av ananaspalmer och svalkande serveringar. Den slingrar sig förbi sanddynor med lite annorlunda inslag som kamelridning och mynnar ut i en liten sjö med fåglar och fiskar. Sedan tar stranden och havet vid. Att promenera här är rofyllt och behagligt i värmen.
 

[Foto: Hemmakatten]
 
Det blev sol och bad nästan varje dag. Flera timmar utomhus i det fina vädret och jag njöt av varje sekund. Ljuset, fram till efter kl 18 på kvällen uppskattas verkligen den här årstiden. Mot dagens slut stannade vi ofta till och slog oss ner på en uteservering för att ta vara på det sista ljuset innan solen gick ner. En kall öl eller två släcker törsten på ett utmärkt sätt efter dagens äventyr i värmen. Ibland blev det också något litet till cervesan. Det godaste var kanarisk potatis med mojosås som är en riktig höjdare för smaklökarna.
 
Under en viss del av promenadstråket samlades pubar och restauranger med storbildskärmar på rad. Vi hamnade mitt i smeten och ljudet från alla skärmarna studsade mellan serveringarna. Rätt komiskt såg det ut. Vi stannade till så klart och tittade på en välspelad match. Fotboll är alltid kul, även på semestern, särskilt när det vankas Champions League eller tyska/spanska topplagsmöten. 
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2013 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.

Kommentarer
Postat av: Inger

Välkommen hem igen. Du verkar ha haft en underbar vecka i solen. Jag har saknat dina blogginlägg så det känns bra att du är tillbaka igen.

2013-11-29 @ 09:15:38
Postat av: Linda

Härliga och varma bilder du bjuder på

2013-12-08 @ 21:06:49
URL: http://liilah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0