Tur till Halland

[Foto: Hemmakatten. Tylösand]
 
I början av maj - Kristi Himmelsfärd - gjordes en tur ner till Halland. Besök vid långvågsradiostationen Grimeton som togs i drift 1924 och som möjliggjorde kommunikation under andra världskriget över Atlanten. Ett världsarv som är roligt att besöka om man är teknikintresserad. Sedan vidare söderut. Nästa stopp Tylösand. Det blev en härlig promenad på stranden längs havet. Vädret visade sig från sin bästa sida och solen värme. Stämningen var elektrisk. Sedan vidare till Halmstad. En skön bastu och god middag fick avrunda kvällen.
 
Nästa dag blev det lite sightseeing i staden innan det var dags att styra kosan hemåt. Det blev några stopp på hemvägen. Först Hallandsgården, en samling av gamla hus från 1700-1800-talet. Här finns också sommaröppet kafé och bl.a. midsommarfirande. Sedan följde ett besök i en keramikverkstad där det bland annat brändes rakukeramik (vad kul det är med hantverk) och slutligen mjölkgården Wapnö där vi fick vara med om en spännande kalvning. Wapnö säljer egenproducerade goda produkter i sin gårdsbutik. Det blev både entrecôte, ostar, fil och nyplockad vårsparris som fick följa med hem och utgöra stora delar av kvällens middag. En kort men intensiv resa med mycket innehåll, härlig stämning och fin gemenskap. Saknaden i stor.
 
Grimeton
 
Tylösand
[Foto: Hemmakatten]
 
Halmstad
[Foto: Hemmakatten]
 
Hallandsgården
[Foto: Hemmakatten]
 
Wapnö
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2013 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.
 

Kommentarer
Postat av: Helena

Jag var på konferens på Tylösand och blev helt förälskad i denna charmiga plats. På morgonen tog jag en promenad längs med havet och sen ladda med en härlig hotellfrukost. Fina dagar är det att minnas tillbaka på:)

Ha det bra på din resa! Kram

2013-07-17 @ 12:25:56
URL: http://helenassota.se
Postat av: Cissi

Jag har också börjat jobba igen efter min semester, och jag tyckte man kom in i det lite läskigt snabbt ;)

Det ser ut som du haft en bra semester och hunit besökt många fina ställen :)

2013-08-07 @ 07:48:54
URL: http://cissileandersson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0