Stilrent


[Foto: Hemmakatten]

Idag visar jag några fina bilder från min väns hus i Blekinge. Läget är det bästa, med utsikt mot havet, och inredningen består av designklassiker och stilsäkra val. Jag blir alltid inspirerad vid besök i detta hem, dels av den snygga inredningen, dels av vännens coola attityd. Och om jag hade fått välja att bo i någon annans hus med någon annans stil, hade detta hem varit mitt förstahandsval.

Huset består av två rejäla våningsplan. Den stora entrévåningen har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Endast en vitslammad murstock till den läckra kaminen och praktisk förvaring till kokböcker och ved, markerar gränsen mellan matplats och umgängesytan.


[Foto: Hemmakatten]

Snygg vit taklampa över matplatsen, en retromodell i klassisk dansk design från 1967, tillverkad av Fog & Mörup. Matbordet i massiv ek samt stolarna i italiensk design är köpta på ROOM. Det läckra vinstället kommer från den trevliga butiken HOME Company.

Cookie Tray från Asplund
[Foto: Hemmakatten]

I köket som går i svart och vitt, bland annat med randig silversvart tapet ovanför de svarta köksbänkarna, trängs många moderna inredningsdetaljer. Cookie Tray formgivet av Stina Sandwall för Asplund är ett exempel. Och på några öppna hyllor står teburkar och fina muggar och skålar från Rörstrand i design av Filippa K.


[Foto: Hemmakatten]

Den sista bilden som jag bjuder på den här gången blir en blick i vardagsrummet. Rottingfotöljen från Frog ser kanske inte så bekväm ut men det är den. Det vita vardagsrumsbordet är en modern klassiker; She table av Johanna Egnell från David Design. De vita stilrena ljusstakarna som håller år efter år är formgivna av mångfacetterade Thomas Sandell och produceras av Asplund. En butik och ett märke som borgar för god design. Den orange skålen är vintage, formgiven av Karlskrona-konstnären Erik Höglund.


[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Barnens Hjältar

Tack tack, det var snällt sagt!

Vet du vad inredningsbutiken bredvid seven/eleven på Kungsgatan heter? Minns inte det nu.

2011-05-11 @ 13:13:17
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Karin

Snygga detaljer!

2011-05-11 @ 14:59:32
URL: http://minegeninspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0