Svarta signaler

Arrangemang från Tine K
[Foto: Tine K från Inreda.com]

Så här är det. Jag gillar vitt, i alla nyanser, material och texturer. Vitt som bakgrund, vitt som accentfärg, vitt som fokus. Framför allt tycker jag att vitt bildar en lugn och neutral fond till övrig inredning. Jag sätter hellre färg på utbytbara detaljer än en fondvägg. Fegt kanske, men så funkar jag.

Okey tänker ni nu, skulle inte detta inlägget handla om svart? Jo, från och med nu! :) Svart däremot tycker jag är väldigt stilrent och läckert att ha hemma, i mindre skala. Jag har vissa perioder då jag plockar fram svarta accenter, såsom lampskärmar, gardiner, krukor, ljushållare etc. Svart sätter sting på inredningen. Känns lite lyxigt, klassiskt och modernt. Vad tycker du? Svart eller vitt?
Interiör från Tine K
[Foto: Tine K från Inreda.com]


Kuddfodral från Tine K             Lampfot från Tine K
[Foto: Tine K från Inreda.com]

Här är som sagt flera prov på sköna svarta inredningsdetaljer från danska Tine K Home som är specialist på snygga arrangemang. Den svenska inredningssiten inreda.com har väldigt mycket fint från just Tine K!

Tine K i köket
[Foto: Tine K från Inreda.com]


Bloomingville

Interiör från Bloomingville
[Foto: Från Bloomingville.dk]

Danska inredningsföretag är riktigt skarpa på design. En av mina andra favoriter förutom Tine K är Bloomingville. Bloomingville är experter på att göra inspirerande produkter och intagande stilleben. Se bara den snygga svarta tallrikshyllan (ovan) samt den fina svarta vägghängaren och saksamlaren med tre fack i svart trä (nedan).

Hängare från BloomingvilleSaksamlare från Bloomingville
[Foto: Från Bloomingville.com]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Anna

Tack för svar angående brödburken! Ska genast uppsöka en brukadesign-återförsäljare :)Jag gillar precis som du vitt som bas med svart till. Vi har nu vita väggar i vardagsrummet med småsmå streck i pärlemoglans och en fondvägg i samma färg men med små medaljonger i pärlemo. Diskret och fin bas. Jag tycker att det är jättesnyggt med vita möbler och svarta detaljer så som ljusstakar, tavelramar, kuddar osv till.Det är precis som du säger lite mer modernt och sätter liksom punkt för inredningen. Det kan bli lite för tråkigt annars tycker jag (med ALLT i vitt).Kram /Anna

2010-10-29 @ 10:20:59
URL: http://annasvardagsliv.blogg.se/
Postat av: Hanna

sv; tack :)

jo den där låten tycker jag om ;)

2010-10-29 @ 17:40:43
URL: http://hannagranlof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0