Hjulet & Mia

Göteborgshjulet
Göteborgshjulet
[Foto: Hemmakatten]

Tycka vad man vill om Göteborgshjulet, det är i alla fall vackert i kvällsskymningen. Inte sant? Kvällen dessa bilder togs behövde jag inte åka i stora snurren för jag flög bland molnen ändå efter att ha sett Mia Skäringers show Dyngkåt & hur helig som helst.

Modiga Mia som bjuder på sin sårbarhet, smärta och livserfarenheter på ett mycket humoristiskt men också ibland hjärtskärande sätt. Om du har möjlighet att se denna föreställning så gör det. Den lämnar ett mycket varmt och positivt avtryck. Mia Skäringers spelar upp scener och pratar om sin uppväxt. Hur det är att vara ung med dålig självkänsla och ätstörningar fram till det vuxnare livet med barn och pusslande för att få kärlek, familjeliv och jobb att gå ihop. Det går ju ofta inte ihop. Det är bråddjupa ämnen som Mia tar upp med allvar, självdistans och humor.

Mia Skäringer
[Foto: nightlife.se]

Det är väldigt berörande. Underhållande. Starkt. Roligt! Jag skrattar tills tårarna rinner under den sista scenen där Mia gör en klockren imitation av en porrfilm. Ja, det är ibland under bältet, men det behövs verkligen mer trams i vardagen. Och Mia genomför hela showen på ett väldigt mänskligt sätt. Det som överraskar mest är Mias fina sångröst och de poetiska sångtexterna. Som beskriver hur det kan vara när allt känns tungt och svart, men också att det finns hopp och glädje i tillvaron, trots motgångar och smärta.

Det blir ytterligare föreställningar med Mia Skäringers Dyngkåt & hur helig som helst till hösten i landet. 18-19 september kommer hon till Konserthuset i Göteborg. Passa på att gå - det är något alldeles extra!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0