Hem genom Haga

Välkommen till HagaLe Petit Café
Inredningsbutik Haga hemMuseum. Ett 1700-talshem.
[Foto: Hemmakatten]

Ibland när jag ska hemåt tar jag en promenad genom det mysiga kvarteret Haga i Göteborg. Här kommer några tips på butiker & caféer som jag tycker är charmiga på Haga Nygata. Detta är del ett. Fler bilder kommer i ett senare inlägg.

Le Petit Café
- kafé precis i inledningen av Haga Nygata med många uteplatser. Gillar du att gunga på en pinnstol vid ett avskavt slagbord och äta fräscha sallader, bakverk eller mackor har du kommit rätt.
Haga Hem - inredningsbutik med möbler & lampor i amerikansk östkuststil. Porslin, textilier och många andra fina inredningsdetaljer.
Hem i Haga - museum, olika bevarade miljöer från ett 1700-talshus.

Jacobs caféTorget Haga
Linné antikRoliga antikvitets- och secondhandbutiker finns det gott om i Haga
[Foto: Hemmakatten]

Mittemot Jacobs café - som har trevlig uteserving finns det lilla torget i Haga. Lummigt värre under sommaren. Här sker ibland försäljning och musikarrangemang.
Linné antik - inredningsbutik i klassisk svensk 1700-talsstil. Rena linjer, linne och till viss del bondromantiska inslag. För övrigt finns det gott om antikvitets- och second handbutiker i Haga i skiftande prisklass och med väldigt olika sortiment. Här finns allt för hugade spekulanter på jakt efter fynd.

Olivolja etcOlivolja hos Olivolja etc
Twist & Tango
[Foto: Hemmakatten]

Olivolja etc - specialbutik där i princip allt utgår från den fantastika oliven. Olika oljor, röror, välsmakande oliver och husgeråd i en salig blandning.
Twist & Tango - i Haga har modemärket från Göteborg både en vanlig klädbutik och en outletbutik. Snyggt och väldesignat.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0