Haga - del II

Fåfängan antikvitetsaffär i Haga
Haga Nygata sett från SprängkullsgatanBesök Haga Interiör
[Foto: Hemmakatten]

Idag kommer andra delen av Haga, ett väldigt mysigt kvarter i hjärtat av Göteborg. På bara en vecka har det hänt mycket. Både uteserveringar och grönskan har tagit fart. Tidigare var Haga ett fattigt arbetarkvarter med utedass. Numera kostar det en rejäl slant att bo här. Staden är i ständig förändring.

Haga InteriörMarimekkobutiken i Haga
Trendig & klassiskt från MarimekkoHaga interiör
[Foto: Hemmakatten]

Haga interiör - Ett ställe som jag gillar på Haga Nygata är Haga interiör eller Marimekko-butiken. Klassisk finsk design med starka grafiska mönster. Textil som man aldrig tröttnar på. Porslin som håller år efter år. I butiken finns också produkter från 10-gruppen och annan skandinavisk design.

Efter att du har bedagats av den finska formgivningen slå dig ner hos Café Husaren. Stadens största kanelbullar och bra spanläge.

Kanelbulle till middag?
Butik Liten Karin
[Foto: Hemmakatten]

Liten Karin - gullig butik med Madickenkänsla allra främst för barn, men även för vuxna. Känns så där gemytligt gammeldags i sin framtoning även om sortimentet har modern touch. Det går att hitta det där lilla extra till sina barn. Liten karin är lika kul för barnen som för föräldrar, släktingar eller vänner att kika in i. Man blir som barn på nytt.

Leksaker hos Liten Karin
Liten KarinLiten Karin
[Foto: Hemmakatten]

Rum för inspiration - blomster- och inredningsbutik där du hittar såväl romantiska inslag som madonnastatyer och snygga zinkkrukor. Inom blomsterväg finns det mycket att välja på till trädgården & balkongen. Violer, nejlikor, penséer etc. Jag gillar särskilt den vackra och klassiska lila lavendeln.

Rum för inspiration - blomster- & inredningsbutik


Vackert från Rum för inspirationRestaurang Hemma hos
[Foto: Hemmakatten]

Hemma hos - restaurang och bar för den som vill äta på en äkta kvarterskrog med hemma-känsla. Bra uteplatser i solläge. En kall öl smakar mumma här. Även fin atmosfär inomhus.

Veckans tidigare Haga-inlägg hittar du här.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0