Hofsnäs

Hofsnäs Herrgård i Länghem en bit utanför Borås
[Foto: Hemmakatten]

Underbara Hofnäs, vid Åsundens kant, har både café för dagen eller lokaler för större fester och kvällsaktiviteter. Allt i mysig miljö och med fantastisk utsikt över sjön. Det finns inredning till försäljning och det är lantstil som gäller från bl.a. Miljögården. I Gammelgården, ett litet rött torparhus vid sidan om, säljs hantverk och textilier. Här kan du få med dig en handgjord osthyvel, tovade ullprodukter, smycken och mycket mer. Var det på Gammelgården de äldre hamnade när orken och kroppen var slut? Glömde ta reda på namnets härkomst. Det får bli ett uppdrag till nästa besök. Kanske kan jag reservera en plats? Slumrar gärna bland keramik & mjuk ull på ålderns höst.

Utomshusservering i det grönaPampig entré
Interiör
[Foto: Hemmakatten]

Omgivningarnas fina grönområden är verkligen perfekta för egna strövtåg och picknickar. Här betar getter och kossor i hagar bredvid varandra och naturens känns behagligt nära. Ligg barfota på en picknickfilt och lyft blicken mot den klarblå himlen. Doppa fötterna eller hela dig i badet nedanför herrgården.

Underbara picknickmöjligheterTa en promenad ner till sjön
Blomstrande sommarängarStröva i naturen
[Foto: Hemmakatten]

Från Hofsnäs Herrgård är det inte långt till Torpa stenhus. Ta en biltur dit och få en historielektion med guide eller strunta i det som varit och njut av det som är nu i restaurangen istället.

Balsam för själen. Nära naturen. En smula shopping för den intresserade. Ät och drick på Hofsnäs eller i Torpa stenhus eller inta din medhavda matsäck på ängarna. Det är bara att välja! Karta.

Inredning & interiör på Hofsnäs

Shoppa inredning om du har lustHärlig interiör på Hofsnäs
Inredningdetaljer

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: €lin --> Fotografi & Design

vad fina bilder!:D Vad har du för kamera?:)

2010-06-29 @ 15:41:09
URL: http://elinsdiary.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0