Erikshjälpens second-hand

Erikshjälpen Second hand-butik i Högsbo, GöteborgVälfylld glasavdelning
Allt till dukningen inför midsommar finns på ErikshjälpenGlaskonst till fyndpriser
[Foto: Hemmakatten]

Om du som jag gillar att gå på loppis, second-hand butiker eller allmänt gillar att göra fynd är Erikshjälpen second-hand något för dig. Mitt ute i ingenstans, bland asfalt, parkeringsplatser och industri i Högsbo, finns en rymlig lokal med ett stort utbud av andrahandsvaror. Men det gäller att ha "fyndblicken" med sig då det är mycket att välja på och det är lätt att bli trött och inte se skogen för alla träd.

Böcker, böcker, böcker!
Speciellt gillar jag bokavdelningen. Väldigt många titlar och områden att välja på. Skönlitterärt, facklitteratur, biografier, deckare samt mat- och barnböcker. Här fastnade jag den längsta stunden och jag fick med mig många bra verk hem. Allt från Jane Austen på engelska till kriminalare av Denise Mina. Endast 10 kronor för inbundna böcker och 5 kr för pocket gör det lätt att fynda.

Hyllmeter efter hyllmeter med litteraturVerkligen modesta priser på böckerna
Fina leksaker på barnavdelningenBarnen får sitt
[Foto: Hemmakatten]

Retrofynd
Butiken är väl disponerad och det finns mycket fint på hyllorna. Glas, porslin och annan husgeråd finns det gott om. Jag hittade ett par bruna retromuggar från Rörstrand, men jag nöjde mig med att enbart titta den här gången. Varorna är luftigt placerade vilket gör det överskådligt och lätt att vandra omkring i butiken. Möbelsektionen är trevligt arrangerad för att efterlikna inredningen i ett hem, precis som de stora möbelvaruhusen gör. Modeavdelningen har kläder för dam och herr. I barnsektionen finns både leksaker och kläder för de små.

Stor möbelavdelningMode för honom & henne
Coolt från Rörstrand
[Foto: Hemmakatten]

Kafé med tillbehör
Till butiken hör också ett litet kafé som drivs ekologiskt av Agora. Kan vara skönt att vila benen och ett trött huvud efter allt tittande. Eller som en paus i fyndletandet. Just nu pågår en fotoutställning av elever från Tynneredsskolan som ger sin syn på butiken i form av ögonblicksbilder.

FotoutställningHitta ny energi i kaféet
[Foto: Hemmakatten]

Fakta & Öppettider
Verksamheten på Erikshjälpens second hand drivs som ett samarbete mellan Erikshjälpen Second Hand Butiker och Göteborgs Räddningsmission. Inte nog med att det är kul med shopping och att fynda, det känns också extra bra när pengarna går till ett gott ändamål. Många av de som arbetar i butiken är volontärer. Och det behövs fler. Är du intresserad kontakta butiken i Göteborg eller på den ort du bor. Särskilt under sommaren är det kort om folk.

Öppettider: Onsdagar kl 12-18 & Lördagar kl 11-15.
Adress: Fältspatsgatan 6, Västra Frölunda.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0