Andra Långgatans dag

Andra långgatans dagGatuförsäljning på Andra långgatans dag
Skärbräda från Lidia BlomgrenLoppis med chans till fynd
[Foto: Hemmakatten]

Vilken härlig sommardag det har varit. Jag tillbringade en god stund på Andra Långgatan där det var jazzsång, discjockeys, grill och loppis på hela gatan. Myllrande folkliv, goda dofter och svängiga toner.

Särskilt gillade jag HDK-studenten Lidia Blomgrens alster. Snygga skärbrädor/karottunderlägg i trolskt eller grafiskt mönster. Det grafiska gick även igen i hennes textilprodukter. Lidia går första året på masterprogrammet på Högskolan för Design- och Konsthantverk och jag tror att vi kommer att få höra mer om henne framöver. Ni vet i så fall var ni läste det först! ;)

Two little birds - kafé & hantverkNjut av utställning tillsammans med din fika på Two little birds
Inspirerande interiör hos Two little birdsSkulptur av Maya Stranberg
[Foto: Hemmakatten]

Jag upptäckte ett litet smultronställe i Two little birds som kombinerar kafé med utställning av konsthantverk. Denna dag lerskulpturer av Maya Stranberg. Two little birds bjuder på mysig atmosfär inomhus och några få uteplatser som verkligen var första parkett i dagens evenemang. Ett annat roligt ställe med en massa retroprylar är Plastac. Här finns chans till fynd inom hi-fi, design och kuriosa.

Antika koppar hos PlastacRingar i plast hos Plastac
Plastac på Andra Långgatan 18Retro hos Plastac
[Foto: Hemmakatten]

Butik Kubik var dagen till ära representerade av två glada tjejer. De hade tagit med sig delar av butikens sortiment från Tredje Långgatan och visade sina coola smycken och kläder. Smakprov färgglada bollörhängen från Sandy design. De syns man garanterat i. Perfekt till fotbolls-VM? Sist men inte minst den härliga sångerskan som sjöng jazz så hela gatan gungade. Tyvärr fick jag inte med namnet. Men bra var det!

Liv och rörelse idag på Andra LånggatanCoola smycken från Butik Kubik
Jazzsångerskan som fick hela Andra Långgatan att svänga.Oscar Fredrikskyrkan vakade från höjden
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0