Rosparken

Rosutställning i TrädgårdsföreningenVäldoft i Trädgårdsföreningen
Klätterrosor
[Foto: Hemmakatten]

Under de varma sommardagarna passar jag på att upptäcka Göteborg på nytt. Jag har tidigare varit i Trädgårdsföreningen och njutit av grönskan, men för en tid sedan var jag och tittade specifikt på den underbara rosutställning i Rosparken som finns längst in i området. Här finns rosor för olika tycke och smak. 

Vilka färger, vilka dofter! Varje ros har verkligen sin personlighet. Vita snälla klängrosor, färgstarka Tequila Sunrise i orangegula nyanser, ståtliga roströda buskar som står fast förankrade i jorden. Vill du ha inspiration till trädgården eller är allmänt intresserad av vackra rosor rekommenderar jag ett besök. Skynda till Trädgårdsföreningen innan rosorna blommar ut!

Tequila Sunrise
Solgul praktUtanför Lagerhuset, där det dagen till ära firades bröllop
[Foto: Hemmakatten]

I Direktörsvillan brevid Rosparken och Rosariet pågick samtidigt en akvarellutställning och passande nog var de flesta motiv hämtade från blomriket. Konstnären Aune Larris har verkligen fångat rosornas form och färg. Akvarellerna lyste med sin lätthet och sitt ljus och kom verkligen till sin rätt i villan med det strålande solgasset som vällde in genom glasverandans fönster och med blomsterprakten utanför.

Utställning av Aune LarrisDirektörsvillan
Glasverandan i DirektörsvillanAkvareller av Aune Larris
[Foto: Hemmakatten]

Rosenkaféet och Rosenbutiken ligger i samma byggnad och består av café med lättare förtäring och söta saker till försäljning. Det är ingen tillfällighet att mycket går i rosentema. Här finns litteratur för den som vill lära sig mer om dessa vackra blomster och andra perenner. I presentsortimentet ingår också snygga krukor, väldoftande tvålar, fina servetter. Kort sagt, det finns rätt mycket trevligt att välja på i butiken.

RosenbutikenRosenbutiken i bakgrunden
Fina krukor
TrädgårdsböckerServetter med rosenmotiv
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0