Helgens 3 snabba

Så här inför helgen finns det tre aktiviteter som jag planerar att genomföra.

Stefan Sauk & Malin Johansson i Let´s dance
[Foto: Andreas Lundberg/TV4]

Let´s dance - En av helgens höjdpunkter är premiären för nya säsongen av Let´s dance på TV4, fredag kl 20.00. Jag är nyfiken på den alltid lika sprakande Stefan Sauk och om han kommer att explodera i andra utbrott än de på dansgolvet. Han är en person som tar ut svängarna ordentligt. Åtminstone gjorde han det verbalt som Doktor Dängrot i humorprogrammet Lorry. Med tanke på innehållet i den korta reklamsekvens inför premiärprogrammet, där Sauk tar ett bastant tag i sin danspartners bak, undrar jag vilka fler överraskningar och kändispiruetter som kommer att göras. Succé eller kändisdagis? Andra medverkande: Gudrun Schyman, Marcus Birro, Agneta Sjödin, Peter Wahlbeck, Molly Sandén, Claudia Galli mfl. Jag kommer i alla fall att titta. Dans är glädje! Reprisen sänds lördag kl 11.30.

Ivar Arosenius - utställning på Göteborgs Konstmuseum
[Foto: Göteborgs Konstmuseum]

Arosenius - utställningen om konstnären Ivar Arosenius intar just nu Göteborgs konstmuseum. Det är sista helgen utställningen pågår (tom 10/1) så lördag eftermiddag tänker jag ägna åt att titta på Arosenius verk. Det är akvareller, humorteckningar och många alster som tidigare ej har visats. Mer om Ivar Arosenius.

Kokboken Hhusmanskost 2.0 av Petter Stahre
[Foto: husmankost2.se]

Långkok - Söndagen kommer att gå i matlagningens tecken och det blir långkok av skånsk kalops. Jag har en väldigt trevlig kokbok av kocken, fotografen och formgivaren Petter Stahre: Husmanskost 2.0 - kan någon ta bort grädden från mormor? Alla klassiker finns representerade; Wallenbergare, persiljejärpar och slottsstek för att nämna några av de goda rätterna. Här finns just alla mormors recept, och de har fått en välbehövlig uppdatering med lite modernare touch utan att förlora sin klassiska smak och känsla. Mums!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Jennie

Ser ut att bli en riktigt bra helg :-) Ska också titta på Let's dance och äta husmanskost, men tyvärr blir det ingen konstutställning utan lite kaffebjudning för närmaste släkten istället. Ha en riktigt skön helg!



Kram,

Jennie

2010-01-08 @ 18:59:10
URL: http://hvitahjartat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0