Mixat i påsk

Handgjort pynt från dagistiden
[Foto: Hemmakatten]

Påskafton bjöd på mycket god mat och umgänge med delar av familjen. Här kommer ett axplock av bilder på den välsmakande förtäringen samt en del påskigt hemmagjort pynt.

Förrätten bestod av silltallrik, ägg och lax samt paj gjord på västerbottenost. Godast var huvudrättens lammfilé som hade mörat till sig under två timmar i ugnen tillsammans med rotfrukter, vitlök, timjan och rosmarin. Till detta färsk sparris med dijonvinegrätt och två varma såser. Den ena gjord på rött vin och dragon och den andra på lammfond och vitt vin. Som den såsmänniska jag är var detta väldigt mumsigt! Till efterrätt Havannainspirerad chokladmousse med rom, passionsfrukt och kaffe i. Gott!

Även om det är härligt med många rätter blir mättnadskänslan nästan väl bra. Nu tror jag det blir lätt soppa några dagar...

Sill ska det varaoch gravad lax
Paj på västerbottenost - en höjdareLammfilé

Chokladmousse direkt från Kuba...Blåkulla nästa!
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0