Balders hage

[Foto: Hemmakatten]

Det blev en tur till Balders Hage igår och det är lika trevligt varje gång att kika runt i butiken. Om jag inte har varit i den här butiken på ett tag kan jag känna ett fysiskt sug efter att besöka den. Märkligt det där. Det finns fortfarande rea kvar och jag stod och höll i både en och annan söt sak men besinnade mig och lät det stanna vid ögonshopping.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Vintervy

[Foto: Hemmakatten]
 
Så här ser det ut i Göteborg just nu. Jag och en tjejkompis tog en promenad längs vattnet och Göteborgsoperan under eftermiddagen. Man vill ju ta vara på de solstrålar som dyker upp emellanåt och lagra D-vitamin. Snön som kom under natten har nästan regnat bort. Tråkigt.  Men lite låg kvar längs kajkanten. Det är fint när det är vitt och det hade varit roligt om det kom några decimeter så man kan ta fram längdskidorna och ta sig en runda. Förhoppningsvis kommer det mer snö längre fram.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fredagsfavoriter

TV: Vill tipsa om en speciell tv-serie som handlar om ett psykologisk experiment. Tre par får träffa varandra för första gången vid giftemålet. De har matchats ihop av experter. De tre paren får sedan leva tillsammans i fyra intensiva veckor (inkluderat smekmånad, samboskap, parterapi) och sedan välja om de ska skilja sig eller fortsätta tillsammans. Omtalad serie ja, men det finns faktiskt en hel del tänkvärt vad gäller relationer och hur man kan förhålla sig i och till dem (oavsett vad man tycker om tidpunkt för giftemålet). Gift vid första ögonkastet finns på SVT play.
 
Inredning: Ett kök, tre inredare. Det blir tre kreativa lösningar och snygg inredning. Det är köksspecialisten Ballingslöv som låter tre välkända personligheter gå loss i köket. Se det spännande resultat här!
 
Mat & Dryck: Ett sätt att piggna till den här årstiden är att äta och dricka nyttigt. Då kan smoothies vara ett bra alternativ. Här är receptet på en smakrik melonsmoothie med spenat. Läcker färg, mycket energi!
 
Mode: Jag har snöat in på sköna tröjor det sista. :) Detta underställ från Helly Hansen hade gärna fått hitta hem till min garderob. Tycker verkligen det är på tiden att sportmodedesigners har fattat att även underställ ska vara snygga, inte bara funktionella. De ska tåla att visas upp på afterski eller hemma i stugan...
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten

Julie & Julia

[Foto: från imdb.com]
 
Julie & Julia är en mysig film för dig som gillar mat och matlagning. Den här filmen gör mig alltid sugen på att ta fram kokböcker eller stöka i köket. Och helst vill man ha en gryta puttrande eller ett bakverk i ugnen när man ser filmen. Och ett glas rött till hands. Amy Adams spelar Julie som är matlagningsintresserad och som ett led i att utveckla både sina författarambitioner och färdigheter i köket börjar hon blogga. Hon skapar en matblogg med syftet att laga sig igenom en klassisk kokbok skriven av en legend inom den amerikanska kokboks- och tvbranschen, Julia Child. Julies resa är inte bara genom de olika recepten, utan också en inre sådan för att upptäcka och utveckla sina talanger. 
 
Parallellt med Julies bloggande och matlagande får man följa den kvinna som är grunden till all inspiration. Julia Child spelas ypperligt av Meryl Streep och man får se hennes första stapplande steg i kokboks- och matlagningskarriären i början av 50-talet. Scenerna från när Julia går matlagningskurs i Paris är underhållande!  Och förhållandet mellan Julia och hennes make fungerar som fin förebild på hur man stöttar och älskar varandra i en relation. Historierna om dessa två kvinnor varvas på ett effektivt sätt som driver filmen framåt. De båda kvinnorna har flera gemensamma nämnare och det är en fröjd att följa deras passion för mat och att få uttrycka sig. Detta är en härlig film med bra skådespelarprestationer. Det är charmigt och roligt. Det ger också en extra krydda att allt bygger på verklig historia. Julie & Julia visas kl 21.00 på TV8 idag. 
 
[Foto: från imdb.com]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten

Rödbetspaj

[Foto: Elle Mat & vin]
 
En favorit i matväg är paj i alla dess former. Framför allt på sommaren gör jag paj av någon anledning. Men nu när jag såg det här recepetet blev jag sugen på att göra en snart. Detta recept ska jag spara tills det blir säsong för de egenodlade rödbetorna. Tills dess finns de ju att tillgå i butik. Som komplement till rödbetorna används här getost, men jag kan tänka mig att fetaost blir minst lika bra, och inte lika "mastigt". Receptet kommer usprungligen från Elle Mat & Vin men pajdegsreceptet är från Voltaires kokbok.
 
Pajdeg
2 dl vetemjöl
100 gram smör eller margarin
2 msk iskallt vatten

Blanda mjöl och smör (skuret i skivor) direkt i pajformen. Arbeta ihop till smulig deg. Tillsätt vatten och knåda till fast deg. Kavla/tryck ut degen i pajformen (ca 24 cm i diameter) och tumma fast kanterna mot formen. Pricka skalet med en gaffel. Förgrädda 15 min i 200 grader.
 
Fyllning
1 gul lök
400 g kokta rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
några kvistar färsk rosmarin
100 g getost
 alternativt fetaost
3 ägg

2 dl crème fraiche
1 tsk honung
 
Topping
10 rostade valnötter
 
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken på medel-värme i olivolja och blanda den sedan med rödbetor, salt, peppar och klippt färsk rosmarin. Smula osten och blanda den med ägg, crème fraiche och honung. Tillsätt rödbets- och lökblandningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 25 min. Rosta under tiden valnötterna snabbt i en het panna. Ta ut pajen och strö valnötterna över den. Låt svalna.

Servera med fräsch grönsallad till.


Micke & Veronica

 
[Foto: Sf]
 
Jag höll på att skriva Micke & Molle i rubriken men den här filmen handlar inte om vänskapen mellan en räv och hund utan om den passionerade kärleken som blommar upp mellan snickaren Micke och läkaren Veronica. Det är en romantisk komedi som spelar på många av feelgood-strängarna som finns i den här filmkategorin. Visserligen är filmen fylld av stereotyper som den fördomsfyllda överklassmamman, den något inskränkta bohuslänningen med förutfattade meningar om stockholmare, en slarvig, ansvarslös pappa som dyker upp efter 20 år men ändå är charmig - trots allt, samt inte minst huvudrollerna Micke (en vanlig arbetare) som möter den vackra, intelligenta Veronica (en välutbildad öveklasskvinna). I botten finns här en allvarlig grundton och en problematik som känns. Jag kan tänka mig att klassfrågan faktiskt kan gnaga in i olika relationer och ställa till det med olika preferenser, vanor, förväntningar och förhållningssätt. Och en annan aspekt som också väger tungt: hur enstaka medlemmar från de nya familjerna mer eller mindre diskret exkluderar och mobbar nykomlingen som ska upptas i gemenskapen. Var ligger lojaliteten hos den man eller kvinna som skaffar en ny partner, hos sin partner eller den ursprungliga familjen? Här finns det mycket att hämta även om filmen bara nuddar vid problematiken, det ska trots allt vara en underhållande historia.
 
Filmens huvudhistoria - hur går det att sammanfoga två olika familjer från två olika miljöer - är bra. Många kan säkert känna igen sig i när nya par bildas och båda har barn med sig från tidigare relationer. Det är en utmaning att få ihop det och trivas tillsammans. Beskrivningen är ytlig men den fungerar. Micke och Veronica är störtkära och vill tillbringa semestern ihop på Västkusten där Veronicas föräldrar också bor. Med på semestern är Mickes dotter och Veronicas son. Som inte kommer överens. Och Veronicas (fis)förnäma föräldrar är måttligt förtjusta i dotterns nya hantverkarpojkvän. Klichéartat? Ja. Roligt? Ja. Det bjuds på en hel del skratt tycker jag och det räddar filmen. Susanne Reuter är ypperlig som den dömande mamman och det finns en påtaglig kemi mellan David Hellenius och Izabella Scorupco som spelar Micke och Veronica. De är fina ihop. Speciellt Hellenius har en charm som definitivt går igenom filmduken. Micke & Veronica är en småputtrigt rolig film med flera vassa repliker och roliga scener. Det räcker tillräckligt långt i vintermörkret. Och att få se sommarvyer från  Västkusten kan värma vilket hjärta som helst.
 
[Foto: hämtat från moviezine.se]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten

Måndagens menu



Vårnyheter från danska Menu går i minimalistisk stil med sparsmakade mjuka former i bleka toner. Vägghyllor, pallar. väggklockor eller ljushållare. Menu har många fina detaljer till hemmet.

Produkterna finns bland annat hos designonline. Menu har också en egen outlet där det finns fyndmöjligheter.
 
 

Söndag

[Foto: Hemmakatten]
 
Den här söndagen har jag tagit en rejäl långpromenad på en och en halv timma i det strålande vädret. En mil som nu känns i benen. Solen lyser idag och det piggar verkligen upp. En god fika väntar strax med färsk ciabatta, med fransk senap, cheddarost, skinka, lite majonnäs och sallad. Mums! Sedan blir det till att plugga till veckans föreläsning. En hel del ska läsas in till nya kursen i socialpsykologi som precis har börjat men då ämnet är intressant är det bara kul. Hoppas du får en fin söndag och att solen lyser på dig. 
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fredagsfavoriter

Mode & Skönhet: Den här färgsprakande klänningen från Lindex fungerar utmärkt att möta sommaren i, inte sant?
 
Mat & Dryck: Grönt är skönt. Det finns många helt vegetariska alternativ till middagen. Den här rätten med ugnsrostad fänkål tycker jag låter god. Tillbehören kan man variera själv. Just denna har pumpa, men tänk en bädd av spenad och fetaost. Mums!
 
Trädgård: För dig som gillar tulpaner, varför inte besöka tulpanernas hemland Holland och tulpanparken Keukenhof. Det är bloggaren Louise Ljungberg som tipsar och visar vackra foton.
 
Inredning: Klassiska designformer i nya fräscha vårfärger, samt några vårnyheter från Iittala i fin kombination, need I say more? Designonline har det mesta. 
 
Musik: En dag som denna passar Heartbeats med José Gonzales. Igen.

Middag


[Foto: Hemmakatten]
 
Blev bjuden på middag av broder kocken och det var gott som vanligt. Ugnsrostade rotfrukter som bestod av en blandning av potatis, paprik, morötter, squash och palsternacka var perfekt till den goda entrecôtebiten. Pepparsås och tzatziki till. Som efterrätt blev det en ny variant: ugnsbakad ananas med muscovadosocker samt en otroligt god mangomojito som sås. Och så hembakad maräng till det. Det blev lite mangomojito över så med lite is och mineralvatten i blev det en mycket läskande drink. Kommer bli en perfekt sommardrink. Men ska man verkligen behöva vänta ända tills det varmare ute innan man kan smaka den igen? Det räcker kanske att bara höja temperaturen på elementen inomhus? :)
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Veckans blomster

[Foto: Hemmakatten]
 
En ny blomsterbukett pryder bordet i vardagsrummet. Små glädeämnen här i livet just nu. Den här gången blev det apelsinfärgade tulpaner. Det är svårt att välja bland alla härliga nyanser men det var något med den här tonen som lockade. Den tar upp lite av färgerna i fatet och piggar upp rejält när jag sätter mig i soffan med en bok eller för att titta på tv. Fatet är en födelsedagspresent som är en favorit från PIP Studio.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Gratinerad getost

[Foto: Hemmakatten]
 
För ett tag sedan gjorde jag en god förrätt; gratinerad getost. Jag skar en bit som jag ringlade flytande honung över. In i ugnen på ca 200 grader i 5-10 minuter. Sedan lade jag upp getosten på en bädd av ruccola samt hade några hackade valnötter över, samt ett halvt fikon som tillbehör. Fikonet var naturellt men även det kan bakas med i ugnen. Riktigt gott. Men det räcker med en liten bit getost då smaken är ganska mäktig och osten i sig mycket mättande.
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Omstart

[Foto: Hemmakatten]
 
Igår passade jag på att ta en omstart i löparträningen. Har haft ett uppehåll på några veckor men kände nu att jag var redo att testa igen. Knoppen och kroppen längtade efter att komma ut. Det gick över förväntan. Benen kändes lätta och det blev en runda på 7 km. Hade kunnat fortsätta till en mil men tänkte att det var bäst att inte överdriva första gången. Träningsvärken är tydlig idag men det känns bara bra. Passade också på att inviga en av mina nya träningstoppar. Den rosa var ett fynd från Myrorna i helgen för 45 kr. Nästa pass tar jag min julklappstopp, en blå variant som jag gillar skarpt från Nike.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!
 

Dag på stan

 [Foto: Hemmakatten}
  
Idag har jag kopplat av med några timmar på staden. Uppsatsen är inlämnad och redovisad så idag kände jag mig ledig och fri. Träffade en vän och vi började med inredningensbutiken Haga hem i Haga som hade 70% på reapriset. Det kallar jag rea det. Sedan blev den en låååång stund på Myrorna vid Järntorget där det alltid är kul att spana efter fynd, speciellt fina tallrikar och annat husgeråd. Vi avslutade eftermiddagen med en promenad till Le Pain Francais för en välbehövlig sittpaus och kopp te. De långa raderna av bakverk lockade men till slut blev det en blåbärsmuffins för min del och en räkmacka för kompisen. Klart trevlig lördag!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2015 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Fredagsfavoriter

Mat & Dryck: Jill Johnsson verkar vara en trevlig tjej. Begåvad helt klart. Sångröst fantastisk. Och naturlig fallenhet för programlederi. Nu har hon givit sig in i bokbranschen och har gjort en egen kokbok Country Cooking. Inte helt oväntat med inspiration från Nashville. Härliga bilder, härliga recept!
 
Inredning: Igår var det tulpanens dag. För min del behöver inte tulpanen någon särskild dag utan varje dag har potential att vara denna fina blommas dag. Särskilt nu när vi går en ljusare tid till mötes så kommer det bli en ny bukett till i princip varje stundande helg. Krukan Hortus från Svenskt tenn blir en perfekt landningsplats för dessa holländska specialiteter.
Mode: Att träningskläder mer och mer börjar se ut som helt vanliga kläder är väl ingen nyhet men jag tycker det roligt när jag hittar plagg som går att använda till både träning och till vardags. Dubbla funktioner helt enkelt. Till halva priset just om du tittar in hos Rönnisch som har rea. Den grå tröjan i delvis ull är ett fynd!
 
Inredning: Alvhem märkleri är inte bara en framgångsrikt mäklarbyrå som stylar fantastiskt snygga lägenheter. De har dessutom en inredningsbutik mitt i smeten i Linnéstaden i Göteborg. Jag har själv aldrig varit där så detta är ett tips både till er och till mig själv. Det blir ett besök å det snaraste! Öppet må-fre 10-18 och lörd 11-15.
 
TV: Fredagskvällar viks numera till brittiska serien Shetland som bygger på Ann Cleeves böcker. Serien i åtta avsnitt startade förra veckan. Varje mordfall tar två avsnitt vilket ger lagom lång tid att vänta på upplösningen. Ikväll avslutas alltså förra veckans fall. När jag nämnde den här serien tidigare trodde jag att alla avsnitt handlade om ett och samma mordfall men som min trogna läsare Inger berättade är så inte fallet. Bra! Och stort tack för infon! :) Så sätt igång SVT 1 kl 22.00 ikväll.

Flowers

[Foto: från pinterest.com]

Snittblommor, buketter, arrangemang, rosenbuskar, vilda sommarängar. Det som växer och grönskar inspirerar mig. Det är skönhet. Det är estetiskt tilltalande. Här kommer buketter med inspiration!
 
[Foto: från pinterest.com]

Lägenhetsinspo

[Foto: Bjurfors]
 
Här kommer bilder på en lägenhet med framför allt snygg och fräsch inredning. Mycket vitt, många fina detaljer, flera stämningsskapande stilleben och tavelkollage. Inspirerande!
 
[Foto: Bjurfors]

Glutenfria scones

[Foto: Diana Dontsova]
 
Under helgerna finns det mer tid till frukost och då kan det vara gott att baka något eget. Här kommer ett tips på glutenfria scones från By Diadonna, som kan avnjutas i lugn och ro med tex Philadelphiaos och söt marmelad samt med en kanna te eller kaffe.
 
Recept Scones, 2 runda kakor
6 ägg
2 dl grädde
4 tsk bakpulver
4 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
4 msk fiberhusk
1-2 tsk salt
 
Vispa ägg och grädde i någon minut. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i äggblandningen. Rör om ordentligt och låt sedan smeten svälla i 10 minuter. Dela degen i två bitar och forma dessa till två större sconeskakor. Lägg sconesen på en bakplåtsklädd plåt och nagga dem med en gaffel. Grädda i ca 30 min i 180 grader.

 

[Foto: Diana Dontsova]

Fredagsmys

[Foto: Hemmakatten]
 
Det blev inga fredagsfavoriter igår då jag har allt för mycket att göra just nu vad gäller studierna. En uppsats ska bli klar vilket är stressande och det går trögt. Återkommer med fler inlägg när trycket har lättat lite. Dock blev det en favorit och då på middagsbordet. Tortillabröd med tacokryddad nötfärs och goda tillbehör som gurka, tomat, riven ost, rödlök, jalapenjos, salsasås och gräddfil. Det åts så det stod härliga till och sedan blev det en titt på den nya britttiska kriminalserien Shetland. Såg ni den? Den ska vara i åtta (!) delar. Kan bli väl utdraget för lösningen av en mordgåta men jag ska göra ett försök att följa då jag tycker den har något. Annars får man vänta några veckor och se ett antal avnitt i ett slag på svtplay. En variant som har fungerat förr... Ha en fin lördag!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Tulpaner

[Foto: Hemmakatten]
 
Köpte mig ett fång tulpaner för att få in lite färg och fräschör här hemma. Buketten lyser upp som önskat! Lika härligt färgstarkt är det senaste numret av ELLE Mat & Vin. Lockande och fräscht omslag som vanligt även om jag tilltalas lite extra av den våriga känslan!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Grönt

[Foto: Helene Toresdotter]
 
Jag längtar efter spirande grönt nu och när jag såg de här fina bilderna på grönskande växter höjdes pulsen en aning och vårkänslorna började komma. Så en föraning inför det som kommer senare i år blir det några inspirationsbilder med klorfylldfull växtkraft. Bilderna är en del av ett reportage från en gustaviansk gård i Skåne som med finns i senaste numret av Hem & Antik.
 
[Foto: Helene Toresdotter]

Råraka

[Foto: Hemmakatten]
 
Som förrätt på trettondagsafton gjorde jag råraka. Det var första gången och jag blev glatt överraskad av hur lätt det är att göra. För två personer tog jag 3-4 små rå potatisar som rivs på rivjärn. Skölj sedan av potatisen i kallt vatten för att få bort stärkelsen. Blanda i ett ägg (kan hoppas över) med salt och peppar och sedan forma till små plättar som steks i smör tills de fått en gyllenbrun ton. Lägg upp på tallrik tillsammans med gräddfil eller crème fraiche, finhackad rödlök, stenbitsrom samt dill och citronskiva. Klart!
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

Wik & Walsoe

[Foto: Från Wik & Walsoe]
 
Jag har sett annonser för den här norska designstudion skymta förbi i inredningstidningar och jag har ofta slagits av det skira, vackra och egna uttrycket. Wik & Walsoe kom med sin första kollektion 2007 och har sedan dess tagit fram olika glas- och porslinsserier samt olika objekt såsom ljusstakar och lyktor. Bakom märket står Linda Svedal Walsøe som är designer och kreativ ledare samt Ragnhild Wik och de fortsätter producera fina ting. Nyhet till våren är bland annat vitt porslin med rosa sirligt mönster.
 
[Foto: Från Wik & Walsoe]

Fina detaljer

[Foto: Bjurfors]
 
Den här lägenheten mitt i centrala Göteborg bjuder på flera fina detaljer i inredningen. Många som jag själv skulle vilja ha: tavelväggen vid matbordet, marmorskärbrädan i köket och den mjuka gaveln som matchar tapeten i sovrummet. Inspiration så här på söndagen.
 
[Foto: Bjurfors]

Fredagsfavoriter

Inredning: En stämningsskapande tegelväck har tagits fram i det här köket. Snyggt tycker jag, vad tycker du? Fler inspirationsbilder finns hos Hus & Hem.

Mat: En klassiker à la Leif Mannerström: Coeur de filet Procencale, dvs helstekt oxfilé med vitlökspotatis, vitlökssmör och haricot verts. Allt aptitretande upplagt på ett stort vackert fat.

Mode: Reorna pågår för fullt i butiker och på nätet. Den här sjalen från Tommy Hilfiger hade jag gärna haft runt halsen under de återstående vintermånaderna. Och den snygga läderväskan från Calvin Klein hade jag jag kunnat läggabeslag på vilken dag som helst. Finns mer fynd på boozt.com.
 
TV: Ikväll är det dags för favoriten Mauro Scocco att ta plats på scenen hos Niklas Strömstedt och programmet Tack för musiken. Ett trevligt och lite mer personligt format när det gäller musikprogram. Ska bli kul att se Mauro då han han gör smarsmakat med musikframträdanden nu för tiden.
 
Inredning: Vackra trägolv kan bli ännu vackrare i målad form. Här har Cilla Ramnek målat stjärnor, grå ytor samt låtit några plankor vara helt trärena. Mer från hennes sommarhem hittar du här.
 
Ha en bra fredag och helg!

Nyårslunch

[Foto: Hemmakatten]
 
Nyårsafton var en riktigt trevlig dag. Vi började på stan och tog en promenad, och en sen lunch på Bee kök och bar. Det är ett mysigt ställe med fin inredning och hemtrevlig stämning. Maten är också mycket god. Det blev en fisk- och musselsoppa för mig som var bland det godaste jag har ätit, och en gigantisk räkmacka för mannen. Därefter blev det GP:s fyrverkeri vid Göteborgsoperan vilket som vanligt var imponerande. Vi stannade en stund till på stan innan det var dags att bege sig hemåt för att laga och äta en välsmakande nyårsmiddag, efterrätten känner ni ju till...
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först men kom framför allt ihåg att ange källa och länka till Hemmakatten!

RSS 2.0