Saffransdoftande fisksoppa

[Foto: Hemmakatten]

En favorit så här i höstmörkret. Tar lite tid att göra men väl värd besväret.

Fisksoppa (ca 4 personer)
1 fänkål på ca 150g, skuren i strimlor
1 purjolök, skuren i strimlor
4 msk smör
7dl fiskbuljong
3 dl grädde
1,5 dl vitt vin
1/2 citron, saften av
1 krm cayenne
1 paket saffran
2-3 torskfilér i bitar
2-3 laxfilér i bitar
2 palsternackor, finhackad
1 morot i slantar
8-10 körsbärstomater skurna i halvor
Salt- & vitpeppar från kvarn
 

Gör så här:
1. I en kastrull, fräs smöret och tillsätt fänkålen och purjolöken samt en palsternacka, mjukgör.
2. Tillsätt citronsaften, cayenne och saffran,
3. Häll över buljongen, vin och grädden, låt småputtra i ca 20min.
4. Under tiden som soppan kokar, skoka den andra palsternackan och moroten i en egen kastrull. Dessa läggs sedan i soppan under moment 7.
5. Mixa soppan slät med tex en stavmixer.
6. Smaka av med salt- och vitpeppar, red vid behov av soppan med lite maizena.
7. Lägg i den kokade moroten, palsternackan, körsbärstomaterna samt fisken i soppan och låt koka upp på nytt under 5-10 minuter tills fisken är genomkokt.
8. Häll upp den skummade soppan i varma tallrikar och rippla ev över lite olivolja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0