Fredagsfavoriter

Mat & Dryck: Vegetariska quesadillas som lätt middag eller plockmat fyllda med grönsaker och annat gott som man gillar. Serveras med söt eller het salsa till. Recept finns hos Arla.
 
Mode & Skönhet. 70-talet är tillbaka inom modet och det med besked. Hos HM.com finns utsvängda jeans, tunikor och mönstrade klänningar som definitivt för tankarna tillbaka. En mer skräddade form av hippie och 70-talslook. 
 
Inredning: En ny inredningsbok har sett dagens ljus: Home Stories av Ida Magntorn. Finns att beställa i början av september. Det bjuds på snygga collage, stilleben och coola inredningstips.
 
Film & TV: Ytterligare ett tips på en deckarserie kommer här. Det är Unge kommissarie Morse som handlar om tiden som Endeavour Morse inleder sin bana som polis i universitetsstaden Oxford på 60-talet. Och han får ganska omgående visa sin fallenhet för att lösa brott. Detta är en "prequel", dvs en serie som utspelas före originalserien "Kommissarie Morse", min favorit alla kategorier. Det är snyggt gjort med tidsenliga kläder och miljö med eleganta lösningar på brotten som begås. Och skådisarna är toppen, framför allt Shaun Evans som unge Morse och Roger Allam som hans befäl och mentor Thursday. Jag myser till varje avsnitt med en kopp te. Sänds just nu i Kanal 5 på onsdagar kl 21, (visas också på Kanal 9 på usla tiden kl 18), och finns kvar på play en vecka efter sändning.
 
Musik: Veckans låt blir Lush life som alltid gör mig på gott humör. Med den härliga Zara Larsson. Denna unga kvinna har verkligen både rösten, utseendet och glöden (för både musik och sakfrågor). En bra förebild på många sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0