Fredagsfavoriter

Inredning: En härligt orange termoskanna från Eva Solo piggar upp vilken fika eller vilket frukostbord som helst. Underbar färg! Och visst är det snyggt med de matchande skålarna. Färgen Dusty orange är ny för säsongen tillsammans med Coffee brown. Nu till kampanjpris hos designonline.se.
 
Mat: En variant på fredagstacosen bjuder Leila Lindholm på. Hon kallar det Pork Taco och grunden är fläskbog som kryddas upp med paprika, spiskummin och cayennepeppar. Själv har jag köpt nötfärs till helgens tortillamiddag, men resten är ungefär som på bilden. Gott!
 
Mode: Inför vintersäsongen har Lindex laddat upp med flera fina plagg. Och i sin julkampanj har de också valt några profiler i mode- och inredningvärlden som får plocka ut sina favoriter. Jag gillar Andrea B Engsälls önskelista som för övrigt har en trevlig blogg. Här hittar du fler listor.
 
Film: En riktigt sevärd film är Philomena. Philomena [esset Judi Dench] är en dam som på ålderns höst vill få reda på vad som hände hennes son som tvångadopterades bort för över 50 år sedan då hon var mycket ung, gravid och tvingades gå i kloster. Uppdraget går till journalisten Martin Sixtsmith [Steve Coogan] som till en början är måttligt intresserad av storyn. Han gör det mest då han precis har blivit sparkad från ett högstatusjobb hos en minister. Men ju mer historien och oförätterna rullas upp, desto djupare blir hans engagemang och relation till Philomena. Högklassiga skådespelarprestationer. Jag blev berörd. Se den och ladda med näsdukar!
 
Trädgård: Tidningen Allt om trädgård bjuder på många inspirerande planteringar i höstkrukor. Flera olika arrangemang för utomhusbruk, i olika stilar och färger. Det är bara att välja efter tycke och smak. Min favorit är den här vackra med grankvistar, lila ljung och färgsprakande äpplen.
 
Ha en fin helg!
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0