Favoriten

[Foto: Hemmakatten]
 
En av mina favoriträtter genom åren och som fortfarande håller sig fast i toppen är pasta och köttfärssås. Det är så himla gott helt enkelt. Perfekt också att göra en stor sats med köttfärssås som antingen räcker några dagar eller som man kan frysa in. Skönt att bara ta fram ibland och slippa laga.
Denna gång gjordes köttfärssåsen på:
1 kg blandfärs,
1 zuccini,
5 färska tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk fransk senap
Färsk basilika (1/2dl), 2 msk färsk persilja och 3 blad salvia
Salt, svart- och vitpeppar
1 msk kalvfond
 
Zuccinin stektes i olivolja och lades undan. Sedan bryntes färsen på. I med hackade färska tomater, kryddorna, och smakförhöjarna. Det fick stå och koka till sig minst 10-15 minuter. Under tiden gjordes sallad och pastan kokade upp.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, fråga gärna först, ange källa och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0