Knäckebröd

[Foto: Hemmakatten]
 
Besök på Käringön innebär alltid väldigt god mat. Detta knäckebröd med god krabbröra bjöds det på första kvällen. Här kommer receptet på brödet!

2 dl mjöl majsmjöl
1 dl solrosfrö
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl rapsolja
2 dl "kokhett" vatten
 
Blanda alla frön, häll i rapsolja - blanda. Koka upp vattnet och häll det direkt över frö- och mjölblandningen. Häll ut på plåt med bakplåtspapper, lägg över ett bakplåtspapper och tryck ut över hela plåten. Ta bort pappret och strö över lite flingsalt. Markera rutor med vass kniv innan bakningen så blir det lättare att bryta efteråt.
 
Grädda brödet i 50 minuter i 150 grader.
 
Krabbröran görs på krabba från fiskbutiken, philadelphiaost samt lite rosépeppar och rivet limeskal.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2013 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0