Inredning & Vintage i Johanneberg

[Foto: Hemmakatten, Empe shop]
 
Under gårdagens kvällspromenad fick jag inte bara se en magiskt vacker himmel, jag strosade även förbi tre härliga butiker med inredning, retro och vintage som jag vill slå ett extra slag för i ett kvarter som många kanske inte förknippar med just shopping/inredning. I Johanneberg i Göteborg finns tre smultronställen som alla inredningsintresserade kan finna glädje i att besöka.
 
Empe Shop
Vi börjar på Gibraltargatan nr 2 (Hållplats Kapellplatsen eller Läraregatan). Först ut är tyg- och textilbutiken Empe shop som fått en välbehövligt ansiktslyftning och uppdaterat sortiment. Nu finns även coola inredningsprylar och en mer modern touch på textilierna. Vägg i vägg ligger trevliga kaffestället Mahogny, som är utpräglat italienskt med vitt kakel på väggarna, rykande espressomaskiner och små bord och stolar på gatan där man kan njuta av bra solläge.
 
[Foto: Hemmakatten, Butiken Empe Shop]
 
Anna & Anais
Därefter är det dags för nästa stopp på Gibraltargatan nr 6;  Anna & Anais, en second-hand butik som handplockar sitt sortiment med utsökt fingertoppskänsla. Vackra antika slagbord, ljusstakar, speglar, byråer, porslin och annat härligt från svunna sekler. En liten butik med stora möjligheter till fynd om man har en aning lite större plånbok.
 
[Foto: Hemmakatten, Butiken Anna & Anais]
 
Industry Deco
[Foto: Hemmakatten, Butiken Industry Deco]
 
Nu är det dags att promenera en bit men det är väl värt mödan (beroende på var du börjar turen förstås). Varför inte stanna och ta en glasspaus vid Johannebergs glass som med sitt egenproducerade sortiment smakar ljuvligt. I slutet av Viktor Rydbergsgatan, nr 58, där den nästan möter Eklandagatan (hållplats Bergsprängargatan), huserar det tredje smultronstället: Industry Deco. Och precis som namnet indikerar är det industridesign man hittar här. Retro och Art Deco är ledorden. Armaturer från industrin som i enskilt majestät lyser upp hela inredningen, bänkar och förvaring från 50-60-tal, Gustavsbergsporslin, silverljusstakar från 20-talet, vintagetavlor, retroleksaker mm! Just nu stoltserar en tandemcykel från Rex i skylten - bara en sådan sak. Stans coolaste butik?!
 
Ett tips är att kolla öppetiderna innan ditt besök då både Anna & Anais och Industry Deco bara har öppet vissa dagar och tider. Anna & Anais har stängt onsdagar och jag tror de öppnar först kl 12, men ring butiken för att vara på den säkra sidan. Empe shop har stängt måndagar.
 
[Foto: Hemmakatten, Butiken Industry Deco]
 
© COPYRIGHT 2013 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0