Moules Poulette

[Foto: Hemmakatten]
 
Igår blev det en fransk klassiker till middag; vitvinskokta musslor med färsk baguette. Det är ljuvligt att doppa brödet i grytan och få upp minsta lilla droppe av det välsmakande skummet. Mmm! Jag gjorde varianten "Moules Poulette", dvs hällde på grädde på slutet för att runda av smaken och få mer sås, men det är ju valfritt hur man vill göra. Till detta dracks det ett friskt vitt vin vid namn Stoneleigh som fungerar det till mesta.

Vitvinskokta musslor - Recept 4 personer
3-4 msk smör
2 hackade gula lökar
4-5 finhackade vitlöksklyftor
1 bunt hackad persilja
färsk timjan (eller torr)
färsk gräslök (finhackad)
4 dl torrt vitt vin
2-3 dl grädde
2 nät musslor
salt
ev vitpeppar
 
Skölj musslorna och sortera bort de trasiga. Om du är noga, skrapa även bort "skägget". Släng de musslor som inte stänger sig vid sköljningen.
 
Svetta lök, vitlök och kryddörterna i matfettet utan att de tar färg i en rymlig kastrull med lock. Häll på vitvin (samt grädde om du vill göra en Moules Poulettes, dvs gräddkokta musslor), och låt koka upp.
 
Lägg i musslorna. Lägg på locken och låt koka/ånga i 3-5 minuter tills musslorna har öppnat sig. Lyft ur musslorna, sortera bort de som inte har öppnat sig (de kan vara "döda" och skall inte ätas!). Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka musslorna och ös såsen över dem. Klart för servering!
 
Ursprungsreceptet finns här.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2012 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Karin O

Åh så gott!

Trevlig helg!

2012-09-22 @ 11:25:59
URL: http://kakansemlanoliven.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0