I fokus: Anna Ryman


[Foto: © Anna Ryman]

För en del verkar det vara förutbestämt vad de ska syssla med när det blir stora. Tecknen finns där tidigt och vägen känns utstakad. Konstnären Anna Ryman tillhör detta släkte. Redan som två-åring målade denna kreativa kvinna på stora papper på golvet så det stod härliga till. Och hela familjen visste. Jo, nog är det en konstnär vi har här. Och visst är det så. Anna som numera har hunnit bli 32 år har en gedigen konstnärsutbildning i bagaget och har många strängar på sin lyra. Förutom måleriet, skrivs det noveller, komponeras på gitarren eller spelas på fiolen. Och i ateljen i Majorna flödar färgen som aldrig förr. Numera har dock horisontalläget på golvets tiljor bytts till staffli i stående läge. Det skapas som aldrig förr och Anna har haft flera utställningar med sin färgstarka konst. Just nu visas hennes verk på Galleri Art On i Kungsbacka fram till och med 23 december. Och till våren är hon med, precis som förra året, i Konstrundan i Majorna. Då har den stora publiken chans att se hennes fina tavlor.



[Foto: © Anna Ryman]

Inspirationen till tavlornas motiv hittar Anna Ryman lite var stans. Det kan vara en färg, en bild eller ett gammalt fotografi från 1930-40-talet. Ibland dyker motiven upp som ett visuellt intryck i huvudet på Anna som måste målas. Dessa olika intryck blandas sedan i en härlig kompott, eller förmedlas rakt av via penseln till målarduken. I den senaste utställningen har Anna fokuserat på fåglar som motiv. Där har hon utgått från olika fotografier som hon har hittat på internet. Lagt till, dragit ifrån, satt sin egen prägel och konstnärliga tolkning. Placerat motivet i en ny kontext för att få ett unikt uttryck. Men varför blev det just fåglar kan man undra:
- De har en fin form, är spännande att måla, och har många olika uttryck, säger Anna Ryman och ler på sitt karaktäristiska sätt.

Anna Ryman
är verkligen en konstnär att hålla ögonen på. Och passa på att investera i innan alla andra vill ha hennes verk! Kom ihåg var ni läste det först! :)



Konstnären Anna Ryman
[Foto: © Anna Ryman]

© COPYRIGHT 2011 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Formelle Design

Jag tillhör inte dom som redan som barn visste vad jag skulle göra. Min väg har varit lite hit och dit även om jag hållit mig hyffsat inom samma område. Fina motiv, gillar nr 2 med barnen. Härliga färger.



Må så gott!



//Johanna

2011-12-16 @ 12:00:42
URL: http://formelledesign.blogspot.com
Postat av: Mira

Fint och vackra färger! Önskar dig en fin helg!

2011-12-16 @ 18:08:13
URL: http://mirasmarang.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0