Taken

Actionfilmen Taken är sevärd!
[Foto: IMDb]

Om du vill ha hög puls och nagelbitande action är filmen Taken något för dig. Jag har fortfarande inte riktigt återhämtat mig. Det är fart hela vägen och spännande precis som en rulle i den här genren ska vara. Det är en god mix av faderskärlek, actionscener och en del smarta repliker. Liam Neeson, denna duktiga karaktärsskådespelare, är som alltid stabil. Han fungerar trovärdigt i rollen som fd CIA-agenten Bryan som lagt jobbet på hyllan för att återknyta kontakten med sin 17-åriga dotter Kim [Maggie Grace]. Dessvärre blir återföreningen kortlivad då Kim far på Europa-semester till Frankrike tillsammans med en jämnårig vännina. Väl där går det illa. Riktigt illa.

En albansk trafficking-liga kidnappar Kim och hennes väninna och nu är tiden knapp. Inom några dygn kommer de vara försvunna för alltid, sålda och dömda till ett liv i förnedring och drogberoende. I jakten på kidnapparna får Bryan ta till all sin erfarenhet och kunskap om stridsmetoder som han tidigare har använt i den amerikanska regeringens tjänst. Om han tog sitt jobb på allvar då är det inget emot vad som gäller nu. Det är högst personligt och Bryan har bara ett mål i livet: att få sin dotter tillbaka. Du behöver inte ha barn för att leva dig in i Bryans förtvivlade kamp mot klockan.

Taken fick hyfsad kritik när den gick på bio även om jag egentligen inte bryr mig om sådant. Den här filmen talar för sig själv. Adrenalinhöjande, engagerande och välspelat. Mycket bra actionscener på Paris gator, som utspelas ömsom i lyxiga miljöer, ömsom i stadens mer skygga kvarter. Mycket bra underhållning. Se Taken!

Liam Neeson i filmen Taken
[Foto: IMDb]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0