NCIS

Naval Criminal Investigation Service
[Foto: IMDb.com]

Nu är det dags att lära sig ännu en ny tv-serieförkortning om du inte inte redan har gjort det. Nämligen NCIS som står för Naval Criminal Investigative Service. Går också ibland under namnet Navy CIS. Det är en federal byrå som löser brott inom marinen. Och de gör det bra. Specialagenterna inom NCIS är både listiga, har humor, är vältränade och kan hantera vapen när nöden så kräver. NCIS har seglat upp som en av mina favoriter på sistone genom kombinationen av lagom spännande fall, skådespelare med utstrålning och humoristiska repliker. Och nu när The Mentalist tar paus på tisdagar i TV3 och ersätts av NCIS känns det faktiskt riktigt bra ändå.

Har du inte följt eller sett serien tidigare kommer här en kort genomgång av de viktigaste karaktärerna:


Mark Harmon som specialagent Jethro Gibbs
[Foto: IMDb.com]

Specialagent Jethro Gibbs - spelas av den erfarne Mark Harmon som tidigare hade kvinnotjusarroller tack vare sitt fördelaktiga utseende. Den sidan är nedtonad i denna roll men Harmons rolltolkning och lite kärva utstrålning går hem. Han kan än...Gibbs leder sitt utredningsteam med fast hand. Han är hård mot de hårda, och hård mot de mjuka. I sällsynta fall visar han en mer vänlig sida, då oftast mot kollegan kriminalteknikern Abby Sciuto. Men han har faktiskt lyckats vara gift fyra gånger, vilket kollegorna försynt påpekar ibland...

Michael Weatherly som specialagent Anthony DiNozzo
[Foto: IMDb.com]

Specialagent Anthony DiNozzo - Michael Wheatherly gör nog sin paradroll här och kommer alltid att förknippas med polisen Anthony som sadlat om till kriminalutredare inom marinen. Jag gillar den här karaktären skarpt delvis beroende på att DiNozzo är filmfantast och refererar till filmer i tid och otid under de olika brottsutredningarna, delvis för att han är den som står för den mesta delen av humorn i avsnitten. Ibland blir han dock allmän driftkucku vad gäller sin fallenhet för kvinnor, och hur de faller eller inte faller för honom.

Sean Murray som specialagent Tim McGee
[Foto: IMDb.com]

Specialagent Timothy McGee - här är det Sean Murray som gestaltar den något nördiga agenten. Det är inte för inte som han ibland kallas McGeek...Nykomlingen som gänget efter några år fortfarande kallar Probie och driver med. McGee är data- och mjukvaruspecialisten som snabbt fixar fram den information som krävs och som skickligt kan hacka sig in i vilket brandsäkrat datasystem som helst. En smula osäker ibland, men kompenserar det med sin lojalitet, uthållighet och tekniska kompetens.

Cote de Pablo som inlånade NCIS-agenten - Ziva David
[Foto: IMDb.com]

Specialagent Ziva David - den i gruppen som, förutom Sciuto, sticker ut som exotiskt inslag. Mossadagenten David är utlånad till NCIS-gruppen för att förbättra samarbetet mellan USA och Israel. David är närkampsspecialist, utbildad i olika dödliga tekniker med hårt förflutet och görs med glimten i ögat av skådespelerskan Cote de Pablo. Ersatte agenten Caitlin Todd [Sasha Alexander] i säsong 3.

Pauley Perette som kriminalteknikern Abby Sciuto
[Foto: IMDb.com]

Abby Sciuto - gothälskande, svartklädda och mycket speciella kriminalteknikern som går på koffeindrycker och engagemang för sitt jobb. Den dödskallebehängda Abby får fram de mest avancerade och minsta beståndsdelar som går att hitta på en brottsplats och är drottningen som regerar i labbet. Ibland med hjälp av McGee när det gäller datateknik. Hon är den som har en särskilt kanal till specialagent Gibbs varma sida. Pauley Perrette spelar Abby och har gått in i rollen så pass att hon själv har tagit kurser i kriminalteknik. Snacka om att älska sitt jobb.

David McCallum som Dr Mallard
[Foto: IMDb.com]

Dr Mallard "Ducky" - spelas av skotten David McCallum och är senioren i teamet. Vissa kanske känner igen honom från tv-serien Mannen från UNCLE. Ducky är rättspatolog som kan göra psykologiska profiler under sina obduktioner. Detaljspecialist och en man som gillar att berätta långa historier som inte alltid har med fallet att göra. Kuriosakunskapens mästare. Den brittiska accenten gör dock att man förlåter honom ganska snabbt för de långa utläggningarna...

Det var huvudkaraktärerna det. Vilken gillar du bäst?

Glöm nu inte; NCIS på TV3, tisdagar 21.00! Serien har även fått en spin-off serie i NCIS Los Angeles med Chris O´Donnell och LL Cool J. Men börja med NCIS först. Den är bättre!

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: annika

Tack för omtanken, det är ok, lite gnagande känsla ibland bara. Men jag hoppas få bukt med den snart.

Kramar

2010-10-06 @ 08:23:21
URL: http://mindrom.blogspot.com
Postat av: Anonym

DiNozzo är min favorit! o älskar den här serien

2010-10-13 @ 23:30:56
URL: http://tveo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0