Floramor & Krukatös

Krukatösen själv - kermamikern HannahDen läckra innergården på Kaserntorget 9
Tegelväggen agerar fin fond till det grönskandeLäcker lokal minst sagt
[Foto: Hemmakatten]

Lite undangömt, genom en passage från Kaserntorget och in på en mysig kullerstensgård finns en grönskande oas. Ett spirande tillhål för blomsteruppsättningar och krukmakerikonst. En ny spännande butik har sett dagens ljus på Kaserntorget 8 i Göteborg med det finurliga namnet Floramor & Krukatös. Det är som namnet antyder mor och dotter som har startat företag tillsammans. Mamma Jette, floristen, och dotter Hannah, keramikern, har öppnat sin verksamhet i en mycket cool och annorlunda lokal. Industrikänsla med tegelväggar, ståltrappa, betongytor...ja här är lokalen ett lika viktigt inslag som blomsterarrangemangen och den handgjorda keramiken. Det ruffa och karga blir en perfekt inramning till de vackra levande växterna, den känsligt formade keramiken och lyktorna med tända ljus.

Rakubrända ljuslampetterFloramor & Krukatös
Vackra blomsterbuketterJulens hyacintarrangemang hittar du här
[Foto: Hemmakatten]

De rakubrända ljuslampetterna sprider sitt varma sken mot de kalla betongväggarna. Hyacinternas mjuka rundning ler mot det hårda stålet. Vilken stämning, vilken rymd! En plats för mycket mer än shopping. En plats för inspiration. En upplevelse! Jag ser framför mig hur mingel, konstutsällningar och sociala event avlöser varandra på denna annorlunda och vackra plats. Om inte Floramor & Krukatös blir den naturliga hemvisten och mötesplatsen för mer än grönska & konsthantverk blir jag förvånad. Tänk dig att dricka julglöggen bland oljemålningar, orkidéer och levande ljus. Tänk dig att möta våren på den mysiga innergården. Med en drink i handen, omringad av blommornas ljuva doft och historiens vingslag som gömmer sig i väggarna, lyssna på en föreläsning eller ha företagsträffen.

Lokalen är en upplevelse i sig!

Floramor & Krukatös på Kaserntorget 9 i Göteborg
[Foto: Hemmakatten]

Och vill du ha söta eller tuffa blomsteruppsättningar till decembers olika arrangemang och högtider, hittar du garanterat något tilltalande hos Floramor & Krukatös på Kaserntorget 8! Besök butiken för både det habila hantverket och den fantastiska lokalen. Det måste upplevas på plats!

Läckra arrangemang hos Floramor & Krukatös

[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.

Kommentarer
Postat av: Sara

Sv; aa :). Gör du?

2010-11-27 @ 14:56:53
URL: http://johanpalmfanetsara.blogg.se/
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Åh så mysigt och vilket härligt namn!

2010-11-27 @ 17:13:59
URL: http://inspireramera.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0