DNA - Design and Art

Handdrejade muggar hos DNATheresia & Lina Hansson äger DNA - Design and Art
Mysig lokal på Vallgatan 22
Keramik av Louise Videlyck hos DNA
[Foto: Hemmakatten]

DNA
står i detta fall för design and art, och är ett butikskoncept som har funnits i Göteborg i fem år. Den första butiken ligger på Korsgatan och igår var det premiär för butik nummer två. På Vallgatan 22 hittar du numera ytterligare en trevlig DNA-butik! Och Vallgatan framstår mer och mer som centrat för design, hantverk och formgivning här i staden. DNA har som grannar Designtorget, Krypton Form, Granit och Enmix. Och lite längre bort på gatan huserar Hemtex och Åhléns.

Naturnära från DNA
Servettringar från Dixie
DNA - en butik att inspireras av!
[Foto: Hemmakatten]

Men nu tillbaka till DNA - design and art. Bakom butiken finns två eldsjälar som växlade om i livet för att satsa på sitt stora intresse inredning. Systrarna Lhina och Theresia Hansson har båda jobbat med annat men ville styra sin egen tid och fokusera på det som de båda brinner för. Det märks i butiken och i den coola skylten! Det verkar finnas något i systrarna Hanssons gener som gör att de skapar en hemtrevlig atmosfär. De har med säker fingertoppskänsla valt ut spännande nordiska formgivare som ställer ut i butiken. Lhina berättar att målet är att varje produkt ska ha ett unikt uttryck. I början letade systrarna själva upp formgivare till butiken. Numera får de förfrågningar från designerna direkt och varje månad tas nya produkter in i sortimentet.

VintagemodeSnygga väskor hos DNA
Hemtrevlig stämning hos DNASöt ängel
Coola disktrasorDisktrasa av Erika Tubbin
[Foto: Hemmakatten]

Hos DNA är föremålen distinkt disponerade och överskådligt placerade i snygga stilleben runt om i butiken. Jag blir väldigt inspirerad! Både av helheltsintrycket och av de många vackra detaljerna och objekten i sig. De underbara hantverken skapar en gedigen känsla. Och romantiskt vintagemode från bla Lisbeth Dahl, och stilrena silversmycken, ger en extra personlig dimension till butiken. Jag gillar när butiker blandar formgivning från olika genrer. Det blir nästan som att komma hem när inredning, mode, smycken och konst samsas på en och samma yta i en kreativ kombination. Här lyckas DNA på bästa sätt. Lhina och Theresia har utgått från sin egen grundkod i tycke och smak och tagit det bästa ur varje inriktning. Och resultatet blir inspirerande!

Konst & hantverk hos DNA
Tavla av Karolina PalmérKeramik från Louise Videlyck
Vit smäcker keramik hos DNAÄnglar hos DNA
[Foto: Hemmakatten]

Det som jag föll mest för i DNA:s produktsortiment var de färgstarka och uttrycksfulla tavlorna av Karolina Palmér. Personliga och härliga med starka kvinnor som motiv. Även keramiken från Louise Videlyck (bl.a. de små keramikfaten) gillar jag skarpt. Jag tror sannerligen att DNA har blivit mitt nya favorittillhåll i Göteborg. Besök DNA på Vallgatan 22 du också och se om du håller med!

Det finns otroligt mycket fint julpynt hos DNA. Det kommer i ett eget inlägg!

Den snygga skylten hos DNAGenuint hantverk
Härlig kuddeVälkommen till DNA på Vallgatan 22!
Cool skyltning hos DNA
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Nike

Vilka underbara änglar :D

SV: Haha taack så mycket, du med! :))

2010-11-13 @ 16:37:28
URL: http://nikehuayun.blogg.se/
Postat av: Camilla

FANTASTISKT! och allt det röda från village ovan ser lovande ut. Nästan lite farligt för min del då jag jobbar i butiken sidan om Village nu :) Min helg har spenderats på jobb.

2010-11-14 @ 19:23:08
URL: http://xccc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0