Vallgatans nya stjärna

Vävra keramik & handelsbod
[Foto: Hemmakatten]

Vallgatan i Göteborg har alltid varit en gata som jag gillar att strosa på och kika in i de mysiga butikerna och caféerna. Det finns mycket att välja på inom mode och inredning eller om du känner fikasuget komma.

Ett trevligt tillskott på Vallgatan, nr 15, är handelsboden Vävra som är en ny söt butik med ekologiska varor och handgjord keramik. Här gästspelar också andra formgivare. Just nu visas vackra och egensinninga alster i tovad ull av Christine Tallberg. Stengodskeramiken är det som får störst utrymme i butiken. Och på goda grunder. Vilken känsla i formgivningen! Att dricka sitt morgonkaffe ur en härligt rosa, grön eller stillsamt vit handdrejad mugg är livsnjutning i vardagen. Fat, skålar och kannor. Koppar och muggar. Designat med inlevelse. Vävra har det mesta du behöver till middagsbordet eller fikastunden. Perfekt butik att hitta gåvor i. Till sig själv eller andra.

Stengodskermaik i läcker formgivning

Tovad ullkonst av Christine TallbergFormgivare Christine Tallberg
[Foto: Hemmakatten]

Det ekologiska sortimentet är trevligt presenterat. Smäckra flaskor och strama glasburkar till den ekologiska saften, godisblandingen eller de gröna och svarta tesorterna. Ett litet caféutbud finns det också hos Vävra. På den underbara kullerstensgården kan du slå dig till ro med en slät kopp och njuta av den rofyllda stämningen.

Vallgatan har fått en ny stjärna som är väl värd ett besök: Vävra - keramik & handelsbod!

Ekologiska varorEkologiskt godis
Ta en fika hos Vävra på den rofyllda gårdenEkologiska tesorter
Vacker skyltning hos Vävra
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Paulina

Har faktiskt aldrig varit där! Har bara bott i Göteborg ett år (okej, ganska länge trots allt), men ska genast ta mig dit när tid finnes. De vita muggarna med hjärta var ju tokfina!

2010-09-20 @ 18:56:46
URL: http://thisispaulina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0