Höstoffer

Höstoffer av Mons Kallentoft
[Foto: Hemmakatten]

Den tredje delen om kriminalinspektör Malin Fors utspelas precis som de två första böckerna i staden Linköping. Malin är mentalt sargad efter förra bokens våldsamma utredning då hennes egen dotter drogs in i jakten på den bestialiska mördaren. Malin har svårt att glömma detta. Och det självförbrännande livet fortsätter sin destruktiva resa. För att sudda ut minnesbilderna och i Malins ögon sitt eget tillkortakommande, dricker hon allt mer. Men smärtan vill inte låta sig dövas. 

Mellan ruset och bakfyllorna fungerar trots allt Malins brottslösarinstinkt. En nyrik advokat som nyligen flyttat tillbaka till sin hembygd hittas död i vallgraven till sitt praktfulla slott. Med 40 knivhugg i magen. Hatet tog hans liv och det blir Malin och hennes kollega Zekes uppgift att undersöka vem som ligger bakom dådet. Till slut börjar Malins kopiösa alkoholintag att påverka jobbet och ta ut sitt pris. I takt med att brottet når sin lösning, når Malin botten av sitt liv. Hur ska det gå? Ska de lyckas hitta mördaren och ska Malin låta alkoholen ta all värdighet och livsgnista?

Höstoffer är precis som de tidigare böckerna Midvinterblod och Sommardöden av Mons Kallentoft en välskriven deckarhistoria. Huvudpersonens destruktiva liv berör. Kallentoft har en förmåga att skildra människors baksidor och hur små och stora händelser tidigt i livet får fullt genomslag långt senare. Ilska, oförätter, hat och hämndkänslor vill inte låta sig tryckas ner hur länge som helst. Till slut måste de upp till ytan och någon måste betala priset. Spänningen i kriminalgåtan var en aning ljummen denna gång. Där lyckades Kallentoft bättre i de tidigare böckerna, men porträttet av Malin Fors förstärks och ger mersmak. Nästa bok är redan på gång. Den heter Vårlik.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0