Halv åtta hos mig

Halv åtta hos mig - matlagningsprogram, tävling & socialt experiment i ett
[Foto: Från TV4play.se]

TV4 har i programmet Halv åtta hos mig fått en succé. I alla fall enligt min smak. Det är vanliga människor som lagar mat samtidigt som de umgås och tävlar mot varandra.

Programmet går ut på att fyra personer som bor i samma stad men som aldrig har träffats får bjuda varandra på trerätters middag under en vecka och sedan betygsätta varandras middagar med 0-10 poäng. Den som får flest poäng vinner 15.000kr! Inte helt fel för tre rätters jobb. Det bästa i programmet är speakern Helge Skoog som verkligen är i sitt esse när han spetsigt kommenterar vad som händer och ställer frågor till deltagarna.

Halv åtta hos mig är ett trevligt vardagsprogram blandat med såväl högklassig gourmetmat som vardagskockarnas rejäla matmagplask. Programmet bjuder också på en hel del skratt. Allra mest när deltagarna nervöst ska visa sina hem och kommentera sin egen matlagning. TV-ovanan är många gånger påtaglig men oftast är det bara charmigt.

Lagom långt program är Halv åtta hos mig också. 30 minuter med start, ja kan du tänka dig, klockan halv åtta. :) Från måndag till torsdag varje vecka. Känner du dig lockad? Just nu söks nya deltagare. Jag försöker övertala min bror att ställa upp men han är inte speciellt hågad. Än så länge...

Skulle du fastna för någon god maträtt finns recepten från programmen upplagda på Recept.nu.

Se tisdagens program då det bjuds på griskäke. Men vi är i Danmark, det kanske förklarar en del... 

Veckans deltagare

Deltagarna i Halv åtta hos mig denna vecka.
[Foto: TV4 från recept.nu]


© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten


Kommentarer
Postat av: Meja

Hej! Jag har själv funderat på att börja blogga här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?

2012-03-18 @ 19:32:54
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0