Must love dogs

John Cusack & Diane Lane i romantiska komedin Must love dogs
[Foto: IMDb]

Must love dogs har två saker jag gillar. Diane Lane och John Cusack! Deras charmiga skådespeleri tillsammans med väl fungerande sidokaraktärer lyfter den här filmen. Vad sägs om Elisabeth Perkins, Stockard Channing och Christopher Plummer i biroller? Must love dogs är en romantisk komedi och faktiskt full av flera skratt. En del väldigt dråpliga repliker om man hänger med.

I centrum står Sarah Nolan [Lane] som har blivit lämnad av sin man efter ett långt äktenskap. Nu försöker hennes välvilliga familj hjälpa henne att träffa någon ny. Sarahs syster kör den mer aggressiva stilen och lägger ut en kontaktannons på nätet utan Sarahs vetskap. Efter ett antal katastrofträffar börjar det äntligen röra på sig. Jake [Cusack], en något tilltufsad man efter en uppslitande skilsmässa, har en kompis som svarar på annonsen för hans räkning. Detta för att han tycker att Jake borde ut och "roa sig igen". Till slut möts i alla fall Jake och Sarah och spelet kan börja.

Filmen är full av de där härliga men också frustrerande stunderna när ett par möts innan det har blivit något på riktigt, och det är tydligt att attraktionen finns där men är ännu så länge outtalad. Ni vet de där stunderna när blickarna talar, kemin är påtaglig, men ingen vågar ta första steget att inbjuda till något mer.

Som tur är snabbar manusförfattarna på lite och låter Jake ta initiativet till både en andra och tredje date. Men helt lätt är det inte. Sarah vet inte riktigt vad hon vill och är rädd för att öppna sig och riskera att bli sårad igen. I kulisserna finns också en annan lurig men attraktiv uppvaktare som spelas av Dermot Mulroney. Must love dogs är en trivsam kärlekskomedi med vuxna människor. Ganska kul om nätdatandets snurror.  Amerikanskt - ja. Romantiskt - ja. Då är i alla fall jag nöjd.

Must love dogs - sevärd romantisk komedi från 2006.
[Foto: IMDb]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0