Music and Lyrics

Music and Lyrics - romantisk komedi
[Foto: IMDb]

Jag har kommit in i en våg av romantiska komedier för tillfället. Om det beror på att Hemmakatten gärna vill trassla in sig i ett kärleksnystan eller inte låter jag vara osagt. Det är i alla fall väldigt värmande att avnjuta kärlek och humor i skön symbios på film.

Ett bra exempel är filmen Music and Lyrics från 2007. Jo, Hugh Grant är med. Hur visste ni det? Och tack vare honom och den samstämmiga Drew Barrymore är detta en komedi som fungerar. Grant spelar den numera bortglömda popstjärnan Alex Fletcher som var stor på 80-talet. Idag består hans framträdanden av gästspel på 80-talsfester, återträffar och tivolin. Fletcher harvar på som c-kändis men verkar ha ganska kul ändå. En härlig självdistans har han i alla fall. Och uppskattad bland damerna är han fortfarande. Nu får Alex den stora chansen till come-back. Som låtskrivare och som sångare när han blir tillfrågad att skriva en popsång till det senaste stjärnskottet på musikhimlen, Cora,  som är en ny Britney och Shakira i kombination.

Problemet är bara att Alex, som alltid har haft lätt för att skapa melodier, inte är vän med orden. Att skriva texter går trögt. Det blir krampaktigt och fantasilöst. Av en lycklig slump möter han Sophie Fischer [Barrymore] som visar sig vara en naturbegåvning på textrim och innehåll som håller. De bildar ett tillfälligt kompanjonskap för att försöka skriva den perfekta popsången. I det intensiva arbetet med musik och text, i försöken att hitta de rätta orden till de rätta tonerna, hittar Alex och Sophie något oväntat. En gnista och en känsla för varandra som har alla förutsättningar som krävs för att bli en dundrande kärlekshit.

Jag gillar filmen. Barrymores karaktär är söt och lite knasig, och Grants Alex blir den perfekta mer förnuftiga motpolen. För en gång skull är det han som har mest koll, i alla fall på musikvärlden, men Sophie lär honom något annat om livet. Båda är bra för varandra. Något annat som jag uppskattar med Musics and Lyrics är att skådespelarna sjunger själva. Grant är musikalisk över förväntan. Två fina sånger hinner han med: Way back into love och Don´t write me off just yet. Lyssna och njut. Sedan blir det förstås många skratt; framför allt när Grant blommar ut i sina framträdanden med 80-talslåtarna. Spana in den säregna dansen! 
 
Hugh Grant & Drew Barrymore i Musics and LyricsDrew Barrymore och Hugh Grant har fin kemi i filmen.
[Foto: IMDb]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0