Saffransbiscotti

Saffrans- och valnötsbiscotti
[Foto: Hemmakatten]

Tänkte att jag skulle dela med mig av det recept som jag använde till mina saffrans- och valnötsbiscotti som jag bakade i helgen. Det blir en hel del knaprande här om dagarna. Perfekt med en skorpa till fikat. Skorporna är väldigt enkla att göra och blir väldigt välsmakande. Så snart denna första omgång är slut kommer jag att göra en till. Blir en bra julpresent också till de som redan har allt, alternativt uppskattar matgåvor.

Receptet räcker till ca 40-50 skorpor. Kommer från boken Jul med Ernst (Kirchsteiger). När jag bläddrar i boken tänker jag spontant att det inte vore dumt att fira jul med denna pysslar-Ernst. God mat, vacker dukning, och julstämning från golv till tak. Vad mer kan man begära? :)

Burk från IB LaursenTyghjärta från Casa Linné
Valnöts- och saffransbiscotti enligt Ernst KirschsteigerMums!
[Foto: Hemmakatten]

Ingredienser
200 g valnötter
100 g smör
3 st ägg
2.5 dl socker
0.5 g saffran
0.5 tsk salt
6 dl vetemjöl (6-7 dl)
1 tsk bakpulver

Gör så här
1. Hacka nötterna grovt.
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Stöt saffran med salt i en mortel och rör sedan ner blandningen i smöret.
5. Blanda nötter, mjöl och bakpulver för sig och rör sedan ihop med saffranssmöret och äggsmeten till en ganska lös deg.
6. Dela i tre delar och forma till rullar. Ta mer mjöl om degen känns för lös.
7. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
8. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
9. Skär längderna till skorpor med diagonala snitt.
10. Torka i 75 grader i 60 minuter.
11. Förvara i lufttät burk.

Saffrans- och valnötsbiscotti
Hjärta från Casa LinnéHemmakatten har bakat igen...
[Foto: Hemmakatten]

Glasburk från IB Laursen, inköpt hos Grandma´s, tygband med hjärta från Hemma, tyghjärta från Casa Linné.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Låter gott ;P



sv: om jag fick välja hade jag valt vit vägg också men nu får det räcka på ett tag, har blivit många rum dom senaste månaderna bara ;)

2010-12-15 @ 14:46:55
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Mikaela

ååh, det där såg ju också gott ut! många bra recept du har här på bloggen :D

2010-12-15 @ 20:08:41
URL: http://mikaelafranssons.blogg.se/
Postat av: Annika

Vad goda dom ser ut, måste testa det recepten. Perfekt för kaffet:)Mysiga bilder också.



Hälsningar

Annika

2010-12-16 @ 09:06:51
URL: http://precioussister.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0