Morden i Sandhamn

Alexandra Rapaport i Morden i Sandhamn
[Foto: Skärmdump från TV4.se]

Det finns egentligen tre anledningar till varför jag slår på TV4 ikväll kl 21.00 för att tre kvällar i rad titta på Morden i Sandhamn:
Det första är mordgåtor. Jag är en stor fantast av kriminaldrama, i alla fall i tv-format. Jag kan inte få nog av mord, deckare, poliser i nöd och kluriga brott på film eller tv. Det andra är sommarmiljöer. Underbara svenska sommaren i detta fall i Stockholms skärgård värmer gott denna kalla december. Jag njuter för fulla muggar av klippor, sol och havsbilder. Det tredje är Alexandra Rapaport. En excellent skådespelerska med filmstjärnekvalitet. Lysande utstrålning. Gillar starkt hennes porträtt som politikern Charlotte Ekeblad i tv-serien Kronprinsessan och Kungamordet.

Morden i Sandhamn, bygger på Viveca Stens kriminalroman I de lugnaste vatten (jag har inte läst den), och handlar om Nora (Rapaport) som tillbringar sommaren i Sandhamn och plötsligt under en badtur upptäcker ett lik. Utredningen leds av en gammal bekant, polisen Thomas (Jakob Cedergren) och Nora kan inte låta bli att engagera sig i både fallet och Thomas, vilket inte faller i god jord hos Noras kontrollerande make Henrik (Jonas Malmsjö). I serien syns också Sofia Pekkari (från bla En möbelhandlares dotter) som brukar göra intressanta rolltolkningar.

Jag hoppas i alla fall på en välgjord serie och kommer ta till mig alla härliga sommarscener.

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten

Kommentarer
Postat av: Mia

Hej! Gillar också kriminalfilmer, men just denna har jag missat. Tråkigt nog. Rocky Roads är jätte lätta att göra. Det är bara att blanda torringredienserna, smälta chokladen, blanda i chokladen och låta det stå ute på balkongen i ca 10min, nu när det är vinter. I år hade jag i daim med, det var en stor hitt. Ett tips är att klippa sönder Dumlen, då blir det ännu godare.



2010-12-20 @ 23:04:48
URL: http://miasmagasin.blogg.se/
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Åh jag hann inte se det ikväll.. fast jag ville.. :-)

Kram kram och hoppas att du har haft en bra dag

2010-12-20 @ 23:23:27
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag har läst alla hennes böcker och kan nog redan tycka att böckerna är bättre ;)

2010-12-21 @ 07:50:38
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Linda

Morden i Sandhamn var/är ju jättebra. Rekommenderar att läsa böckerna - de är bra!



Hälsn Linda

2010-12-21 @ 20:13:13
URL: http://fruwestman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0