Enmix tolkar julen

Enmix på Vallgatan 15 tolkar julen
Sötsaker till JulHandgjord genuin keramik hos Enmix
Keramik från Cina Apelqvist KarlssonSmycken, keramik och godsaker i salig mix hos Enmix
[Foto: Hemmakatten]

Det bästa som finns just nu är att strosa runt i butiker och titta på julskyltning och söta adventsdekorationer. Det finns väldigt mycket dekorativt och snyggt att välja på. Sortimentet hos Enmix är inget undantag. Jag besökte butiken när den nyligen hade slagit upp sina portar på Vallgatan 15, och blev förtjust över stämningen och de formstarka produkterna. Nu har jag besökt Enmix-butiken igen för att se hur de tolkar julen. Det blev ett inspirerande besök!

Granar i tovad ullLjusstakar Ernst Kirschsteiger
Ernst Kirschsteiger design hos EnmixLjusstakar från Freemover.se
[Foto: Hemmakatten]

Min favorit bland juldekorationerna är de pärlbeströdda granarna i tovad ull. Söta som socker och väldigt fina att placera i grupp som Enmix har gjort. Eller att ställa en enskild tovad skapelse på glöggbrickan. Jag gillar också de höga träljusstakarna från Freemover. Blir en färgstark accent i alla hem. Ernst Kirschsteiger återkommer också som favorit. Vad trevligt att Enmix har honom, ja eller i alla fall hans produkter, i sitt sortiment! Fattas bara att han själv kommer och pratar om sina formgivaridéer. :)

Zink, tovad ull och fattigmanssilverRakubränd keramik
Adventsdekorationer i zinkOrange hög ljusstake från Nordal
[Foto: Hemmakatten]

Det är något med Enmix-butiken som andas både kreativitet och lugn på samma gång. Stilfulla produkter, knasiga produkter (som knasljusstakarna), spännande tavlor, väldoftande cremer och tvålar, vacker keramik. Det är en skön mix inne i butiken. Och så de trevliga butiksinnehavarna Anki och Cina förstås, som sätter sin prägel på Enmix, både med sina personligheter och sin känsla för design. Det är ingen slump att båda två har figurerat i Plaza Interiör med sina stilsäkra hem. Just denna dag står Cina i butiken och berättar om ett spännande projekt. En stor offentlig miljö ska inredas och just nu letar hon textilier från Marimekko som ska ingå i uppdraget. Vad roligt det låter! 

Livsnjutarhyllan
[Foto: Hemmakatten]

Hos Enmix finns också något som jag skulle vilja benämna livsnjutarhyllan eller tjejhörnan. Produkter i rosa, smycken, söta vykort och en massa inspiration till tjejträffarna. Precis så som jag själv vill ha det. Därför kan jag inte låta bli att visa bilder med tema rosa (julen behöver ju inte vara röd jämt)!

Inspiration till tjejträffarnaHärliga badoljor
Finurliga tavlorPoesi
Söta smyckenTill insidan: goda teer
Coola vykort
[Foto: Hemmakatten]

Så alla ni som letar efter något extra och produkter som känns speciella och uttänkta, ta en tur till Enmix. Besök antingen lokalen på den mysiga gården i centrala Göteborg eller butiken i Kungsbacka och du kommer garanterat att hitta presenter både till dig själv och sådana som kan läggas under granen!

Välkommen till Enmix på Vallgatan 15!
[Foto: Hemmakatten]

© COPYRIGHT 2010 Hemmakatten
Mina texter & bilder får ej kopieras eller användas utan mitt tillstånd.

Kommentarer
Postat av: mimmi

så mycket fint juligt :)



2010-12-02 @ 14:17:23
URL: http://mimmisofies.blogg.se/
Postat av: Marieh

Vad härligt med både klassiskt och modernt. Jag är en riktig "traditionista" och tycker om det riktigt riktigt gamla men gärna tillsammans med något nyare.



För övrigt är tjejmiddag- boken riktigt bra! Fick den av min mor i somras.

2010-12-02 @ 20:29:51
URL: http://mariehsvardag.blogg.se/
Postat av: Anqi

Visst är det helt fantastiska butiker, måbra-känsla

att bara vara där = )

2010-12-02 @ 20:37:50
Postat av: Elisabeth Dahlgren

Tack-roligt att hemmakatten har hittat till enMix.

2010-12-03 @ 01:39:35
Postat av: Maria

Åh vad jag gillade dom tovade julgranarna! Hur fina som helst! Tack för kommentaren! Det har verkligen varit ett turbulent år, men det är skönt att hinna reflektera över allt när jag är här i Holland. Man får lite perspektiv och kan bearbeta det på ett annat sätt! Trevlig helg!

2010-12-03 @ 07:47:16
URL: http://landofheineken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0