He´s Just Not That Into You

Många kända skådespelare i amerikanska komedin He´s Just Not That Into You
[Foto: IMDb]

Den svenska översättningen på filmtiteln He´s Just Not Yhat Into You är Dumpa honom! vilket jag tycker blir rätt missvisande då filmen handlar om att lära sig att tolka killars signaler för att förstå att han inte är intresserad. Dumpa honom kommer väl senare, efter insikten om att han trots allt var en skitstövel...

Nåväl, ingen kan klaga på skådespelarensemblen i alla fall. Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Scarlett Johansson är några av de stjärnor som medverkar. Men framförallt gillar jag Ginnifer Goodwin. Hennes karaktär Gigi är filmens berättarröst och den som driver handlingen framåt. Efter ett antal dater där killen inte hör av sig är Gigi förvirrad. Hon trodde i själva verket att det gick jättebra och att fin kontakt uppstod, men tydligen inte. Hur tolka killars signaler egentligen? Då stöter hon på Alex [Justin Long] som lär henne ett och annat om killar. Efter många år i bartenderfacket har han sett de flesta raggningsritualer. Han berättar för Gigi att när en kille inte hör av sig är han helt enkelt inte intresserad. Det beror inte på dålig mobiltäckning, dåligt väder, att han har tappat ditt telefonnummer, att han är bortrest eller har fått en dödlig sjukdom. Har han inte hört av sig inom en nära framtid efter träffen kommer han aldrig att göra det. Behandlar en kille dig som skit då är han inte intresserad. Punkt slut. Enkelt men ack så svårt för Gigi att acceptera. Alex berättar sina "sanningar" för Gigi och hon tar tacksamt emot råden då hon gärna vill hitta koden till manligt beteende för att hitta den rätta.

Dumpa honom! Film om manligt & kvinnligt beteende.
[Foto: IMDb]

Filmen He´s Just Not That Into You följer nio män och kvinnor i deras jakt på kärleken, eller för några av dem, hur man håller glöden vid liv i en relation. Manusförfattarna har varit inblandade i serien Sex and the city vilket märks. Ett avsnitt handlade just om detta tema, där Miranda blir upplyst om det enkla faktum att om en kille vill träffa dig igen, ja då hör han av sig helt enkelt. Hör han inte av sig - gå vidare!

Jag blev inte helt imponerad av filmen, trots skådespelarna, men det hade nog mest att göra med den lite märkliga amerikanska upprördheten i filmen som jag tyckte blev snedvriden. Exempel: en kvinna får reda på att hennes man är otrogen vilket naturligtvis gör henne upprörd. Dock inte lika upprörd som när hon inser att han ljugit för henne om sin rökning...Att röka bakom ryggen är tydligen ett större svek än att ha en affär bakom ryggen. Som sagt. He´s Just Not That Into You fungerar dock bra som diskussionsunderlag med tjejgänget. Se och avgör själv.

Nu väntar jag bara på filmen som handlar om det omvända. Det vill säga hur män ska tolka kvinnors signaler. Kan ju behövas en del klargöranden där för ganska många män. :)

© COPYRIGHT 2009 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0