Varmrökt lax

[Foto: TINE GUTH LINSE, Femina]
 
Vad sägs om det här middagstipset som jag hittade hos Femina: Varmrökt lax och pastasallad. Verkligen sommaraktigt och fräscht. Varmrökt lax hittar man färdigt i butik, om man nu inte vill göra det själv förstås. Jag tar den färdiga varianten men resten fixar man lätt själv. 
 

Recept (4 personer)
400 g penne
500 g varmrökt lax
Pesto:
100 g gröna ärter
75 g riven parmesanost
1/2 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
ca 11/2 dl olivolja
salt och peppar

 

Till servering:
30 g rucolasallad
basilika
några pinjenötter
hyvlad parmesanost

 

Beredning: Koka pastan nästan mjuk, al dente, i lättsaltat vatten och spola den sedan kall.
Kör ärter och parmesanost med pinjenötter, pressad vitlök och olivolja i mixer. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ärtpeston i den avrunna pastan.
Fördela rucolasalladen på tallrikar och lägg pastan ovanpå. Garnera med basilika, pinjenötter och hyvlad parmesanost. Skär upp laxen och servera den bredvid.

 

Originalrecept av JAN-ERIK HAGBOHM. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0