Förrätt

[Foto: Från Trattoria]
 
Hittade det här receptet hos Elle Mat & Vin och det är ingen mindre än Karin, som driver bloggen Trattoria som står bakom den goda förrätten; grön ärtcréme med kräftstjärtar. Receptet kommer från hennes bok Karins kök, med klara västkustinfluenser, som bjuder på otroligt fina bilder och aptitretande rätter. 
 

500 g gröna ärtor
2 dl creme fraiche
Saft från ½ citron
1 msk olivolja
Salt och peppar

 

Mixa ärtor, crème fraiche och olivolja till en slät kräm med en stavmixer. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.

 

200 g kräftstjärtar i lag
50 g stenbitsrom (eller annan röd rom)
1 msk olivolja
Saft från ½ citron
Salt och peppar

 

Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med romen, saften av citronen och salta och peppra. Servera som topping på ärtcrémen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0