Lammfilé - långkok



[Foto: Hemmakatten] 

Har glömt att visa bilder från en familjemiddag som vi hade i påskas. Dagarna går fort och jag sitter inte så mycket vid datorn. Men nu tycker jag det är dags att locka smaklökarna! Helstekt lammfilé stod på menyn. Det var underbart gott och min bror var kock. Lammet stod på låg värme i ugnen i nästan tre timmar och var väldigt mört och välsmakande. Det hade kryddats med olivolja, skal från citron och apelsin, samt lite apelsinsaft, timjan, rosmarin och vitlök. Röran hade blandats ihop och sedan gnuggats in i köttet. Enligt receptet skulle man även ha kanel i men det togs bort samt mängden olivolja drogs ner. Till detta serverades ugnsbakade rotfrukter, skinkinlindad färsk sparris samt en sås bestående av sky från köttet, crème fraiche och svartavinbärsgelé. Den gick inte av för hackor vill jag lova! Kan verkligen rekommendera den här varianten av lamm. Efter all god mat där hemma kan man ju säga att det verkligen var läge för promenad. Så det blev det. Omgivningarna är verkligen fina den här tiden på året med alla vitsippor och spirande grönska. Och sitta i trädgården var ett nöje med alla söta gullvivor (hämtade från mormors land), en av mina favoriter.
 
Härligt med vårpromenader med sådana här omgivningar!
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0