Våffeldagen

[Foto: Hemmakatten]
 
Man får ju passa på när det är våffeldagen. Inte så nyttigt men väldigt gott. Som efterrätt fast till middag! :) Denna gång blev det frasvåfflor utan ägg, med en kombination av mjölk och vatten. Egentligen använder ursprungsreceptet lika mycket vätska som mjöl men jag tycker att smeten blev alldeles för "tung". Det är som sagt valfritt hur man vill göra men den här varianten smakade i alla fall ljuvligt  med tillbehören drottningssylt, ekologisk hjortronsylt samt vispad grädde.
 
Recept Frasvåfflor
4 dl mjöl
125 gram smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk (ev 5 dl)
1 dl vatten
 
Gör så här
Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölken/vatttnet och vispa till en jämn smet. Häll i smöret. Spara lite smör till våffeljärnet. Sätt igång våffeljärnet på hög värme. Pensla med smör. Häll i ca 1-1,5 dl smet till varje våffla. Grädda tills våfflan är gyllenbrun. Ät med sylt och vispad grädde.
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer
Postat av: Inger

Igår gräddade jag också våfflor till dessert och dessförinnan blev det jordärtskockssoppa och kockorna har vi odlat själva. Smaka härligt. Tänk att de legat i jorden hela vintern och det är bara att gräva upp nu på våren och laga till.

2014-03-26 @ 08:59:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0