Lax med smörslungad brysselkål

[Foto: Hemmakatten]

Gårdagens middag blev en favorit i repris. Jag har gjort den här maträtten ganska ofta på sistone men jag tycker att det är så gott. Och så är den lättlagad och känns som bra mat så det finns inga ursäkter att inte göra den. :)
 
Man ugnsteker en laxbit tills innetemperaturen är ca 50-55 grader. Kokar potatis som sedan pressas. Vad gäller den färska brysselkålen så ta bort de översta bladen, skär bort roten, koka i saltat vatten i 10 minuter och häll sedan över smält smör precis innan serveringen. Till detta serveras vitvinsås som består av 1,5 dl vitvin som får koka upp och redas lite tillsammans med en halv fiskbuljongtärning. Vispa därefter ner 2 dl crème fraiche och ev en nypa socker om såsen känns för sur. Gott!
 
[Foto: Hemmakatten]
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten
Om du vill låna mina bilder, glöm inte att fråga först och länka till Hemmakatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0