Fredagsfavoriter

Inredning: AJ-lampan är en designklassiker som har varit en av mina favoriter vad gäller golvlampor i många, många år. Snyggt är svart som här, men allra särskilt gillar jag den vita varianten. Jag vet precis vad den ska stå här hemma. Vid fotöljen där många och goda böcker läses. Snälla tomten..?
 
Mat: Starwoman, en av mina favoritbloggar, bland annat tack vare de fina bilderna som den ovan, bjöd i dagarna på ett smarrigt recept som jag vill förmedla vidare. Det är mjuka pepparkalsmuffins med topping. Ser så goda och fina ut, eller hur!? Mjuk pepparkaka har jag aldrig provat att baka, nu är det dags.
 
Mode: Såg en liten stund på filmen The Holiday i helgen, och slogs återigen av hur fräscha kläder de flesta bär i de flesta scener. Riktigt inspirerande. Särskilt gillar jag alla de mysiga tröjor som Cameron Diaz rollfigur får bära; det fanns en tjock benvit kabelstickad, samt en rosa finstickad variant med sjalkrage. Och så snygga mössor, halsdukar och jackor förstås. Ett vintermode som jag defnitivt kan anamma! 
 
Inredning: Åhléns fortsätter på rätt spår med sina hållbara produkter. Det gäller både inredning, textil och skönhetsvård. Produkter med etiketten "Bra val" tillverkas av återvunna material, ekologiskt odlade råvaror eller är godkända av Svanen, EU-blomman, Bra Miljöval eller FSC. Sympatiskt och helt rätt inriktning som fler borde ta.
 
Allmänt: I helgen pågår HDK:s årliga julmarknad. Studerna på Högskolan för Design och Konsthantverk brukar bjuda på roliga och annorlunda julklappar. Och det finns chans att göra originella fynd och upptäcka morgondagens designers! Öppet fredag 16-19, lördag 11-17, söndag 11-17.
 
 Musik: Den här versionen tilltalar vemodet inom mig. Orup gör en varm och innerlig tolkning av Främling. Det var oväntat. Och alldeldes, alldeles underbart...
 
© COPYRIGHT 2014 Hemmakatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0